Boende Josefin - Göteborgs stadsmission

Boende Josefin är ett skyddat boende av hög säkerhetsklass med förstärkta stödinsatser för kvinnor med eller utan medföljande barn. Verksamheten erbjuder en harmonisk atmosfär med närhet till service och kommunikationer.

Här finns sju lägenheter med egen toalett, dusch och kök med direkt närhet till personal. Vi strävar mot självständighet för att förbereda våra boende för ett liv på egna ben. Därför har våra placerade självhushåll i sina egna lägenheter. Utöver lägenheterna har vi anpassade gemensamma utrymmen för lek och samvaro. Vi erbjuder frivilliga aktiviteter för både vuxna och barn, för att de ska få chansen att prova på nya saker och hitta nya intressen. Husdjur är välkomna efter överenskommelse.

Boende Josefin är bemannat dygnet runt av behandlingspedagoger med gedigen våldskompetens.

På Boende Josefin var det lugnt. Det fanns ingen att bråka med. Och allt som fanns inom mig, det kom upp. Jag mådde så dåligt. Jag brukar inte gråta framför mina barn men när jag skulle sova så kom alla mina känslor. Jag fick hjälp att bearbeta mina känslor där. Barnen fick bra stöd av personalen, dom var väldigt fina och dom vet hur dom ska prata med människor. Vi fick tid att sortera våra erfarenheter, och dom hjälpte mina barn att förstå vad som hade hänt och att våld alltid är fel. /Kvinna som har bott på Boende Josefin

Kontaktuppgifter


Angelica Tingström

Verksamhetschef

Stigbergsliden 6, 414 63 Göteborg

Placeringsförfrågan Skyddade boenden

Dygnet runt