Volontär - Göteborgs stadsmission
Göteborgs Stadsmission drivs av idén att stötta människor som hamnat i utsatta situationer. Som volontär kan du med ditt engagemang och din tid vara med och tillsammans med oss arbeta för ett mänskligare Göteborg. Du behövs!

Våra fantastiska volontärer bidrar med sin tid, sina kunskaper och sitt engagemang till det arbete vi gör. De gör att vi kan göra mer och fler insatser för människorna vi möter, många verksamheter är beroende av volontärer för att kunna drivas.

Volontärerna ger våra verksamheter ett mervärde och visar även på vår organisations särart där det frivilliga engagemanget är viktigt. Volontärarbetet har också ett egenvärde i det att människor som inte annars skulle träffa varandra, får mötas inom ramen för våra verksamheter. Och det är just det som lockar många volontärer; möten med människor.

Göteborgs Stadsmission som organisation behöver det frivilliga engagemanget. Inte bara för verksamheterna. Vi behöver också visa oss själva, människorna vi möter och närsamhället, kraften i det ideella – viljan att bidra och minskandet av avstånd människor emellan. Var med du också!

Om att vara volontär

Hos oss har de flesta volontärer kontinuerliga uppdrag som tar ca 5 timmar i veckan, men vi har också volontärer som hoppar in då och då vid punktinsatser. Dessutom har vi ibland speciella projekt som vi rekryterar volontärer till och då är själva uppdragstiden begränsad. Exempel på uppdrag är läxhjälp, matlagning och kaféarbete, men det kommer hela tiden nya uppdrag utifrån behov som uppstår. Om du har någon speciell yrkeskompetens du tror att vi kan ha nytta av så maila oss gärna!

För att bli volontär anmäler du först ditt intresse för något uppdrag, du blir därefter intervjuad och får sedan gå en introduktionsutbildning där du bla får lära dig mer om vår värdegrund, vilka vi möter, rollen som volontär och saker att tänka på kring bemötande. Vi begär utdrag ur belastningsregistret om du kommer att ha uppdrag i verksamheter med barn under 18 år.

LEDIGA UPPDRAG

Vi använder oss av Volontärbyrån som rekryteringsportal, klicka på länken nedan för att se vilka uppdrag vi söker volontärer till just nu. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Till vår sida på Volontärbyrån >>>