Göteborgsgåvan - Göteborgs stadsmission

Ge bort ett gåvobevis

När du köper ett gåvobevis bidrar du till att familjer som lever i fattigdom får hjälp och stöd. Som tack får du ett fint gåvobevis att ge bort.

Från och med den 25 mars 2020 kan du som privatperson få skattereduktion för gåvor som du skänker till Göteborgs Stadsmission. Läs mer om vad som gäller här.  Här hittar du frågor och svar om vår gåvoshop.


När du köper våra gåvobevis används pengarna där behoven är som störst och där vi bedömer att de gör största möjliga nytta för våra besökare. Gåvobevisen är exempel på hur din gåva kan komma att användas och symboliserar några av de insatser vi gör för våra besökare.

Mellanmål

En smörgås eller frukt efter skolan är en förutsättning för att orka göra läxorna. Därför serverar vi alltid mellanmål på vår läxhjälp. Det här gåvobeviset bidrar till att fler barn får energi till att fortsätta plugga.

100 kr

Skolväska

Pennor, block, böcker och en ryggsäck att förvara allt i. För en familj som kämpar med ekonomin gör det stor skillnad att få en skolväska. Det här gåvobeviset förgyller ett barns skolstart.

200 kr

Matkasse

Att kunna fylla på när maten tar slut borde vara en självklarhet. Därför delar vi ut matkassar och presentkort till matbutiker. Det här gåvobeviset bidrar till att fler kan äta sig mätta.

300 kr

Läxhjälp

Alla barn har drömmar. Men alla har inte samma förutsättningar att nå dem. Det här gåvobeviset bidrar till att ett barn får hjälp med läxan på Göteborgs Stadsmissions studiestöd.

400 kr

Sommarkasse

Solkräm, picknickmat och en fotboll för barnen att leka med. Även en badutflykt är kostsam när ekonomin är knapp. Det här gåvobeviset förgyller sommarlovet för barn som växer upp i fattigdom.

600 kr

Sommarkollo

Att få tid för återhämtning och en paus från ekonomisk stress är nödvändigt för familjer som lever i fattigdom. Därför ordnar vi sommarkollo. Det här gåvobeviset bidrar till sommarminnen som lever kvar i många år.

1000 kr