Restaurang Svinn - Göteborgs stadsmission

Varje vecka räddar Göteborgs Stadsmission tio ton råvaror från tillverkare, grossister och butiker i livsmedelsbranschen. Det kan handla om varor med kort datum, felmärkta eller skadade förpackningar eller grönsaker som har en konstig form. God mat som inte är tillräckligt fin för att säljas, helt enkelt. Råvarorna levereras till Stadsmissionens Matcentral där de hanteras, förvaras och packas. Ungefär 80 procent av maten går sedan till människor i fattigdom i vår stad. Varje vecka delas nämligen närmare 500 matkassar ut till barn, vuxna och äldre som annars inte har råd att äta sig mätta.  Resten av maten levereras till våra verksamheter och serveras till människor som kämpar mot missbruk, psykisk ohälsa och utanförskap. En del går även till vårt kök, vilket gör att vi kan erbjuda rätter som till 95 procent är lagade på svinn – något som faktiskt är helt unikt i Göteborg!

Kom förbi och njut av en god lunch, samtidigt som du gör klimatet en tjänst. Vi ses på Restaurang Svinn, Amerikagatan 2. 

Lunchen serveras måndag till fredag klockan 11-14. Meny finns här och på instagram @restaurangsvinn. Du är också välkommen 9:30-15 då vi kaffe och goda svinnmackor.