Restaurang Svinn - Göteborgs stadsmission
Tycker du om god mat och att göra miljön en tjänst? Då har du hittat rätt.
Restaurang Svinn tillagar klimatsmart mat på räddade råvaror –
välkommen att äta upp den!

 

Vi finns vid Svingeln, Norra Ågatan 6
Lunch serveras kl 11-14 mån-fre
Här kan du se vår meny!
svinnsving@stadsmissionen.org
0730 46 30 22

 

Vi erbjuder även catering! Perfekt för dig som planerar för stora eller små fester och andra event.
Se vår meny för catering här och beställ hos oss på:
svinnsving@stadsmissionen.org

Om Restaurang Svinn

En tredjedel av all mat som produceras slängs i soporna. Men istället för att gråta över spilld mjölk startade vi Restaurang Svinn, en restaurang som lagar klimatsmart lunch av matsvinn.

Här lagar vi god mat av räddade råvaror. I våra restauranger erbjuder vi även arbetsträning där vi stöttar människor på deras väg mot arbete eller studier. I restaurangerna får de erfarenhet inom både kök och restaurangbranschen. Ett koncept som i sin skala faktiskt är helt unikt i Göteborg.

Följ oss gärna på Instagram @restaurangsvinn.

Resan från svinn till win

Varje vecka räddar Göteborgs Stadsmission tio ton mat från tillverkare, grossister och butiker i livsmedelsbranschen. Det kan handla om varor som har kort datum, är felmärkta, har skadade förpackningar eller grönsaker som har en konstig form.

Varorna levereras till Göteborgs Stadsmissions Matcentral där de hanteras, förvaras och packas. Ungefär 80 procent av maten går sedan till människor i fattigdom i vår stad. Varje vecka delas nämligen närmare 500 matkassar ut till barn, vuxna och äldre som annars inte har råd att äta sig mätta. Resten av maten levereras till våra verksamheter och serveras till människor med beroendeproblematik och/eller psykisk ohälsa samt till människor som lever i olika former av utanförskap. En del mat går även till Restaurang Svinn, vilket gör att vi kan laga och servera goda rätter på räddade råvaror. Välkommen förbi.