Nyheter - Göteborgs stadsmission

Vi söker familjehem och jourhem!

13 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

Har du/ni plats över och kan erbjuda ett tryggt och stabilt hem? Gör skillnad som familjehem hos Göteborgs Stadsmission! Vi ger alla familjehem och jourhem kontinuerligt stöd, handledning och processhandledning genom erfarna familjehemskonsulenter som arbetat i många år med familjehemsvård.

Varför behövs ett sommarkollo?

7 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

En sommar kan tyckas enkel att fylla med aktiviteter - badutflykter, picknick, grillkvällar. Men även en enkel aktivitet blir svår när en lever med små ekonomiska medel. För de många familjer som kämpar med en tuff ekonomi är det ingen självklarhet att äga en cykel man kan ta till badplatsen, att kunna köpa solkräm att smörja in barnen med, bjuda på glass eller ens köpa mat att ha med sig till utflykten. Samtidigt ger dessa till synes små saker och aktiviteter något stort och viktigt: avkoppling och återhämtning. Vi anser att alla barn och vuxna ska ha rätt till att under semestern få slappna av, slippa oro och stress och fylla på med ny energi.

Sommarkollot är igång!

7 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

Nu är vi äntligen igång igen med årets höjdpunkt: sommarkollo! Alla barn har rätt till lek, vila och fritid. Men många växer upp utan förutsättningarna. Därför är vi så otroligt glada över att kunna erbjuda detta även i år. Tack till alla som är med och gör det möjligt!

Månadsgivarvärvare på stan

5 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

Just nu pågår en face to face-kampanj syfte att värva månadsgivare till Göteborgs Stadsmission. Våra värvare bär väst och ID-brickor.

”Vi kunde inte ställa in, vi var tvungna att ställa om”

5 juli, 2021 • Ämne: Nyheter

Tomas Carlström berättar om ett år av osäkerhet och handlingskraft – och vad som krävs nu, när samhället är tänkt att återgå till det normala

bostad först-stadsmissionen

”Minska hemlösheten med ”Bostad först” i varje kommun”

22 juni, 2021 • Ämne: Debattartikel

Socialstyrelsen ska i september redovisa förslag för hur hemlösheten kan minska. Det är viktigt då myndigheten senaste nationella kartläggning visar att hemlösheten fortsatt att öka och berör drygt 33 000 personer. Bland de frågor Socialstyrelsen fått regeringens uppdrag att titta på finns ”Bostad först”. Sveriges Stadsmissioner välkomnar detta uppdrag och vill att metoden blir en utgångspunkt i en bostadsledd nationell strategi mot hemlöshet. 

”Rösta nej till piska i migrations­politiken”

21 juni, 2021 • Ämne: Debattartikel

På tisdag röstar Sverige om ny migrationslag, en omröstning i riksdagen som kan innebära ett systemskifte i svensk migrationspolitik. Politikerna pratar om vikten av integration. Men forskning och erfarenhet visar att föreslagna åtgärder i stället effektivt förhindrar integrationen.