Nyheter - Göteborgs stadsmission

Fira jul och nyår på Mötesplats S:t Johanneskyrkan

6 december, 2023 • Ämne: Nyheter

Våra högtider är starkt förknippade med mat och gemenskap med andra. Därför bjuder vi som vanligt in till att fira jul och nyår tillsammans på Mötesplats S:t Johanneskyrkan.

Volontär hjälper till på studiestödet

Tack alla volontärer – tack vare er kan vi göra mer för fler

5 december, 2023 • Ämne: Nyheter

Idag, tisdag den 5:e december är det internationella volontärdagen och vi vill ge ett extra stort och varmt tack till alla våra volontärer!

Mimmi Mickelsen initierade julklappsvagnen

30 november, 2023 • Ämne: Nyheter

"Vi måste alla hjälpas åt att ge människor bättre förutsättningar. Jag vet själv att det kan var jäkligt hårt på vinterhalvåret. Jag har varit ensamstående förälder och kanske inte haft den bästa ekonomin." Det säger Mimmi Mickelsen på föreningen Spårvägssällskapet Ringlinien som var den som initierade julklappsvagnen 2015 tillsammans med Göteborgs Stadsmission.

Lansering av presenkort

22 november, 2023 • Ämne: Second hand

Nu kan du äntligen köpa och handla för presentkort i Stadsmissionens second hand-butiker i Göteborg, Alingsås och Kungsbacka.

Välkommen på Göteborgs Stadsmissions julmarknad!

21 november, 2023 • Ämne: Nyheter

Fira in julen med oss och köp hållbara julklappar gjorda av återvunnet material, tillverkade av personer som arbetstränar. Vår restaurang Svinn säljer hembakt julfika på räddade råvaror! När? 9 december kl 11-14 Var? Norra Ågatan 6, Göteborg (hållplats Svingeln)

Vi uppmärksammar Orange Day

21 november, 2023 • Ämne: Nyheter

Orange Day inträffar på lördag den 25 november och är den internationella dagen för att stoppa våld mot kvinnor. Göteborgs Stadsmission uppmärksammar Orange Day hela veckan på olika sätt inom organisationen.

Göteborgs Stadsmissions julkampanj 2023 – För att du kan

20 november, 2023 • Ämne: Nyheter

För att det är kallt. För att det är jul. För att du känner någon. För att du känner något. För att vi inte kan blunda. För att tomten ska komma. För att det känns bra. För att det kunde varit du. För att du bryr dig. Det finns många anledningar att hjälpa människor i fattigdom. Men egentligen behövs bara en. För att du kan.