"Att finnas till hands och se ungdomarna utvecklas är oerhört givande för mig" - Göteborgs stadsmission

”Att finnas till hands och se ungdomarna utvecklas är oerhört givande för mig”

13 december, 2021 • Ämne: Nyheter

Jag hade alltid velat engagera mig som volontär, men inte haft tiden. I samband med en omorganisation fick jag lämna mitt arbete och då sökte jag mig till Göteborgs Stadsmission. Nu har jag engagerat mig som volontär i drygt 2,5 år och fått möjligheten att se vilken bredd av stöd och hjälp Stadsmissionen erbjuder. Idag är jag volontär inom flera olika verksamheter.

Inom Samtalsgruppen möter vi kvinnor med olika bakgrunder. Kvinnorna lever ensamma och ofta med många barn. Att träffa andra kvinnor i samma situation och bryta ensamheten bidrar till att ge värdefull gemenskap, egentid och styrka – vilket ger energi till att orka med utmaningar i vardagslivet. Våra samtal som kan vara allt mellan himmel och jord leder oss till många härliga skratt. Att få höra av deltagarna att Samtalsgruppen är höjdpunkten under hela veckan värmer oerhört mycket!

Inom Unga Forums ”Vardagsrummet” är mitt uppdrag att laga mat tillsammans med ungdomarna och ansvarig inom Göteborgs Stadsmission. Vardagsrummet ger ungdomar möjlighet till social samvaro med andra ungdomar och vuxna.

Innan matlagningen hinner vi fika och spela något spel och efter matlagningen och den gemensamma middagen blir det någon aktivitet som leds av ansvariga inom Stadsmissionen.

Det är viktigt att finnas till hands som vuxen, att lyssna på deras tankar och vara uppmärksam på hur de mår. Vardagsrummet betyder mycket för ungdomarna, att vara en del i social samvaro med andra och få en bit god mat som vi äter tillsammans.

Det finnas många fina minnen av ungdomar som vuxit från osäkerhet till att våga ge sig själva en möjlighet till studier eller arbete. Att finnas till hands och se ungdomarna utvecklas är oerhört givande för mig.

Att som volontär få uppleva alla fantastiska människor som arbetar inom Göteborgs Stadsmission, andra volontärer och alla besökare har berikat mig med ytterligare en dimension av ett härligt liv utanför mitt yrkesliv.

/ Beatrice, volontär