Julklappsvagnen - Göteborgs stadsmission
Mer

julklappsvagnen 2019

Den 7 december är julens härligaste event tillbaka! 

julklappsvagnen 2019

Den 7 december är julens härligaste event tillbaka! 

Vill du hjälpa till?

Hur? Kom och lämna en julklapp på någon av våra stopp. När vagnen kommer hoppar våra fantastiska ambassadörer och göteborgsprofiler av för att ta emot din gåva, säga hej och vara med på kort! På alla stationer bjuds det på glögg, pepparkakor och annat trevligt.

När? 7 december

Var? Vagnen gör längre stopp i Majorna, Valand, Härlanda, Sankt Sigfrids plan, Drottningtorget och Wieselgrensplatsen. Start och mål är Drottningtorget, där ytterligare en vagn står stationerad hela dagen.

Kan du inte komma den 7 december? Då går det bra att lämna julklappar varje vardag mellan kl 08.30 och 16.00 på Drottninggatan 33.

Tidtabell

Klicka på ikonen för att få upp hela tidtabellen

Det här önskar sig familjerna vi möter

Efter den 7 december bygger vi upp en julklappsbutik där föräldrarna själva får välja vad de vill ge sina barn. Därför ber vi om nya, oinslagna saker. Här kommer en önskelista:

  • Presentkort på mataffärer
  • Presentkort på upplevelser
  • Presentkort på leksaker
  • Presentkort på köpcentrum
  • Presentkort på butiker för ungdomskläder
  • Presentkort på butiker för barnkläder
"Tack så jättemycket från oss. Jag och barnen är så glada för det här. Tacka familjen som gjorde vår jul detta år. Vi är tacksamma för allt."
Julen 2017

engagera ditt företag i #julklappsvagnen!

Självklart kan ni även som företag vara med och bidra! Vi har satt ihop två förslag på hur ni kan engagera era medarbetare och kunder. Till dessa finns kommunikationsmaterial att ladda ner i pdf-version. Läs mer nedan! 
företag

involvera din personal

Ett fint sätt att engagera dina medarbetare är att samla in julklappar eller presentkort på din arbetsplats. Ställ en säck i lunchrummet med vårt kommunikationsmaterial och kom tillsammans och lämna er samlade insats den 7e december!

Här finns nedladdningsbart kommunikationsmaterial fritt att använda för er insats:

Poster + karta A4
Poster A3
Karta A3
Logga

Här finns material att sprida i sociala medier – visa gärna upp ditt initiativ under #julklappsvagnen och glöm inte att tagga in oss!

Bild
Text

företag

uppmuntra till köp av presentkort

Uppmuntra era kunder att köpa en extra julklapp till någon annan, gärna i form av ett presentkort. Klapparna tar ni hand om och lämnar över till julklappsvagnen den 7e december.  Förslagsvis går även ni in med ett antal presentkort. På så sätt blir både kunder och medarbetare involverade!

Här finns nedladdningsbart kommunikationsmaterial fritt att använda för er insats:

Poster + karta A4
Poster A3
Poster A5
Karta A3

Här finns material att sprida i sociala medier – visa gärna upp ditt initiativ under #julklappsvagnen och glöm inte att tagga in oss!

Bild
Text

Vad är julklappsvagnen?

Julklappsvagnen är ett samarbete mellan Spårvägssällskapet Ringlinien och Göteborgs Stadsmission. Tillsammans återupplivar vi en 100 år gammal idé om att åka runt i staden i en spårvagn och samla in julklappar till barn, unga och familjer som lever i utsatthet.

För media: Vill ni vara med under dagen eller intervjua våra ambassadörer? Kontakta Jennie Elheim (jennie.elheim@stadsmissionen.org).
Vill ni ha mer information eller material? Kontakta Lina Edholm (lina.edholm@stadsmissionen.org)

vart går min gåva?

Din julklapp kommer att hamna i den julklappsbutik som Göteborgs Stadsmission bygger upp. Vi tror på att alltid bidra till ökad egenmakt, därför delar inte vi ut julklappar som vi tror passar familjerna. Istället bjuder vi in dem till vår julklappsbutik där de själva väljer ut sina klappar.

vi ses den 7 december!

Vi ses den 7 december!