S:t Johanneskyrkan Archives - Göteborgs stadsmission

Ämne: S:t Johanneskyrkan

Fira jul och nyår på Mötesplats S:t Johanneskyrkan

6 december, 2023 • Ämne: Nyheter

Våra högtider är starkt förknippade med mat och gemenskap med andra. Därför bjuder vi som vanligt in till att fira jul och nyår tillsammans på Mötesplats S:t Johanneskyrkan.

Levande julkrubba på Domkyrkoplan

13 november, 2023 • Ämne: Nyheter

Under några dagar förvandlas Domkyrkoplanen i Göteborg till Betlehem och julevangeliet visas i Levande julkrubba. Det är gratis att ta del av julspelet och ingen anmälan behövs. På plats finns det möjlighet att skänka en gåva till Göteborgs Stadsmissions arbete bland behövande i staden. 

Frukostseminarium gav olika perspektiv på fattigdomen i Göteborg

31 oktober, 2023 • Ämne: Fattigdom

Morgonens frukostseminarium bjöd på perspektiv på fattigdom från olika delar av samhället - civilsamhället, staden och akademin. Men framförallt på en personlig berättelse om att leva i ekonomisk utsatthet. ”Jag tycker att det mest drabbar barnen" säger Dragana som är sjukskriven sedan länge.

Minnesdag för narkotikans offer

16 oktober, 2023 • Ämne: Nyheter

1 november kl 18.30 uppmärksammar vi minnesdagen för narkotikans offer på Mötesplats S:t Johanneskyrkan. Det gör vi genom att fira mässa med ljuständning.

Enklare hälsostöd för besökare på Mötesplats S:t Johanneskyrkan

15 juni, 2023 • Ämne: Nyheter

"Människor från olika riskgrupper nedprioriterar sin fysiska hälsa. Den kommer långt ner på listan efter hunger, psykiskt mående, tak över huvudet, otrygghet mm. Därför ville vi testa att erbjuda en väldigt tillgänglig vårdinsats via en sjuksköterska direkt på vår mötesplats. I grunden är det ett relationsarbete för att skapa trygghet för människor, eftersom en del har dåliga erfarenheter i kontakt med vården och andra kanske är rädda för vad tester ska visa," säger Petro Lindeman, enhetschef på Göteborgs Stadsmission.

Regnbågsmässa i S:t Johanneskyrkan

8 juni, 2023 • Ämne: Nyheter

Onsdag 14 juni kl 18 firar vi Regnbågsmässa i S:t Johanneskyrkan! Stor kör och symfoniorkester medverkar. Välkommen!

Midsommarfirande på Mötesplats S:t Johanneskyrkan

5 juni, 2023 • Ämne: Nyheter

Vi firar midsommar tillsammans på Mötesplats S:t Johanneskyrkan. Varmt välkommen att vara med!