"Vi vill försöka hjälpa till där vi kan" - Göteborgs stadsmission

”Vi vill försöka hjälpa till där vi kan”

6 maj, 2020 • Ämne: Nyheter
Hejco har under flera år bidragit med kläder till behövande och till vår personal på vårt äldreboende och avgiftningsklinik samt varit volontärer i vår verksamhet i S:t Johanneskyrkan. I dessa tider har de även skänkt munskydd och skyddsglasögon. Dessutom stöttar de oss ekonomiskt. Här berättar Eva Johansson, Brand and Project Manager på Hejco, om hur de ser på stödet till våra verksamheter.

”För några år sedan tog vi tillsammans med vår personal fram nya värdeord för Hejco. Ett av dessa är caring. Att vi bryr oss om varandra, våra kunder, miljön och om samhället. Och det är inte bara något vi säger, vi försöker jobba efter det varje dag. Därför vill vi försöka hjälpa till där vi kan.

Det hela började med att vi skänkte kläder till er Insamlingscentral och så småningom även började volontärarbeta i er verksamhet i S:t Johanneskyrkan. Alla i vår personal erbjuds att vara volontärer och de flesta har testat på. Nu har vi inte hunnit börja ännu i år, i och med Corona, men sen ska vi även hjälpa till vid ert studiestöd.

Med vårt stöd vill vi kunna hjälpa någon annan som inte har det så lätt. Det är det minsta vi kan göra.

Att volontärarbeta blir en tankeställare. Det kan ibland vara svårt att förstå allt man läser och hör om utanförskap i nyheter och sociala medier, men när man är i S:t Johanneskyrkan förstår man. Man förstår att det är vem som helst som kan hamna snett. Det kan vara du och jag. Det känns jättebra att kunna erbjuda våra medarbetare möjligheten till volontärarbete och de har varit väldigt nöjda efteråt.

Med vårt stöd vill vi kunna hjälpa någon annan som inte har det så lätt. Det är det minsta vi kan göra. Och det känns bra i hjärtat att vi kan bidra till en förhoppningsvis lite bättre dag för någon annan.”

/Eva Johansson, Brand and Project Manager på Hejco

Tusen tack till alla er på Hejco! Vill ditt företag också bli göteborgsvän och få möjlighet att volontärarbeta? Läs mer här!