- Göteborgs stadsmission

23 februari, 2021 • Ämne: Nyheter

Finalister i Årets insamlare

Varje år anordnar branschorganisationen Giva Sverige tävlingen Årets insamlare. I år är Göteborgs Stadsmission nominerade och finalister i kategorierna Årets Givare och Årets kampanj! Vi håller tummarna inför prisutdelningen under Insamlingsforum den 17e mars.

Varje dag görs ett fantastiskt arbete inom Göteborgs Stadsmission av såväl medarbetare som volontärer. Därför blir vi väldigt stolta och glada över att vårt arbete uppmärksammas genom tävlingen Årets insamlare!

I kategorin Årets Givare har vi nominerat en av våra volontärer, Sara. Sara kom in i vår organisation som volontär i en tid då vi behövde det som mest, precis efter att pandemin brutit ut och många volontärer som själva var i riskgrupp (eller med närstående i riskgrupp) pausade sina uppdrag. Sara hade blivit permitterad och valde att lägga sin lediga tid på att hjälpa till i våra verksamheter som nu snabbt behövde ställa om. Hennes engagemang gav ringar på vattnet och allt fler permitterade kollegor anmälde sig till att bli volontärer.

Med nomineringen av Sara vill vi alltså också uppmärksamma insatsen av alla de andra volontärer som har hjälpt oss under året. Under 2020 har vi rekryterat 293 nya volontärer och sammanlagt haft över 400 volontärer som hjälpt till i våra verksamheter! Era insatser är guld värda, vi hade inte kunnat göra det utan er.

I kategorin Årets kampanj har vi nominerat vår kampanj Mensfadder. Med den vill vi uppmärksamma att det finns unga människor i vår stad som inte har råd med mensskydd. För dem innebär mensen att stoppa papper i trosorna, stanna hemma från skolan och tacka nej till aktiviteter. Att känna sig orolig istället för trygg. Att känna sig ofräsch istället för fri. Genom att bli mensfadder för 56 kr/månaden, motsvarande summa för två paket bindor eller tamponger, är du med och ser till att en person kan köpa mensskydd varje månad. Läs gärna mer här: www.mensfadder.se 

Nu håller vi tummarna inför prisutdelningen av Årets kampanj och Årets givare!