Nyheter - Göteborgs stadsmission

Göteborgs Stadsmission på Way Out West

15 augusti, 2022 • Ämne: Nyheter

Genom samverkan med F/ACT Movement har vi deltagit på Way Out Wests Greentopiaområde, Meetingpoint, för att inspirera till mer cirkulär konsumtion och informera om hur vårt område för arbetsintegration arbetar med både social och ekologisk hållbarhet.

Ny nationell hemlöshetsstrategi

12 juli, 2022 • Ämne: Nyheter

Regeringen har beslutat om en ny hemlöshetsstrategi, som ska minska och förebygga att personer hamnar i hemlöshet. Detta är något som Sveriges Stadsmissioner har arbetat länge för och välkomnar, men ser också att det krävs mer för att verkligen bryta utanförskapet på bostadsmarknaden. Den senaste mätningen från Göteborgs Stad visar att hemlösheten ökat, totalt lever 3 221 personer i hemlöshet här.

Kollosommar med nya vänner och goa minnen

5 juli, 2022 • Ämne: Nyheter

Sommar är lika med semester, resor, sol och bad. Eller? För människor som lever i en hårt ansträngd ekonomisk situation är det inte ens självklart att ha råd att åka spårvagn eller buss till sjö och hav. Det finns inga nätverk eller släktingar med sommarstugor att besöka. "Alla människor behöver avkoppling och återhämtning, men det är inte alla som har den möjligheten i sina liv så då erbjuder vi det,"

”Jag har haft tur att träffa goda människor på min resa som förstår vad jag behöver, innan jag själv förstod det”

21 juni, 2022 • Ämne: Boende & behandling

"Att lämna sitt boende utan att veta var du ska, det är jättesvårt. Det är mardrömmen i livet. Jag grät och jag exploderade av glädje när jag fick vår egna lägenhet."

Barn går hungriga i Göteborg

10 juni, 2022 • Ämne: Nyheter

I välfärdssamhällen Sverige har vi matfattigdom. Det betyder att barn och vuxna går hungriga för att de inte har råd att köpa mat. På Göteborgs Stadsmission möter vi dagligen människor som inte kan äta sig mätta hemma. "Det handlar om att utgifterna alltid är högre än inkomsten. Då måste en alltid göra avkall på något." säger Emma Anderberg, enhetschef på Göteborgs Stadsmission.

Julklappsvagnen tillbaka 3 december

9 juni, 2022 • Ämne: Nyheter

Vi är glada att berätta att vi även i år kommer att anordna julklappsvagnen i samarbete med Spårvägssällskapet Ringlinien. Boka in lördagen den 3:e december redan nu. Mer information kommer, men först väntar sommaren! 

”Stadsmissionen har betytt mycket för mig och nu kan jag ge lite tillbaka”

8 juni, 2022 • Ämne: Boende & behandling

Joakim flyttade in på Stigbergets boende år 2015 och sedan dess har han gjort en lång och imponerande resa. Idag pluggar han till socialpedagog och har precis avslutat sin praktikperiod på ett av våra boenden. Läs om Joakims liv här!