Nyheter - Göteborgs stadsmission

Han kan bli årets volontär

29 november, 2022 • Ämne: Nyheter

Varje onsdag hittar du honom i caféet i S:t Johanneskyrkan och varje fredag packar han och delar ut mat till behövande. Han tar sig även an mer tillfälliga uppdrag och bidrar till utveckling av verksamheten där han är. Jens Lindgren är en av tio finalister i Årets volontär.

Orange day – vi uppmärksammar vikten av stadigvarande boende för våldsutsatta

25 november, 2022 • Ämne: Nyheter

Göteborgs Stadsmission uppmärksammar Orange day genom att bjuda in till ett digitalt seminarium om vikten av stadigvarande boende för våldsutsatta. Du får bland annat veta mer om vikten av stadigvarande boende som bas för ett nytt liv efter våldet, perspektiv från fastighetsbranschen samt inspiration från lyckade exempel vi mött i vår verksamhet.

Ambassadörer julklappsvagnen 2022

Ambassadörerna på julklappsvagnen 2022

24 november, 2022 • Ämne: Nyheter

Den 3 december är julens viktigaste tradition tillbaka – julklappsvagnen! Med oss på vagnen och på Drottningtorget har vi ett gäng härliga ambassadörer till hjälp för att samla in julklapparna.

Levande julkrubba

18 november, 2022 • Ämne: Nyheter

Jesus har fötts i Betlehem! Var med när det stora sker och möt de vise männen, änglakören, djuren och alla de andra. Under några dagar är det Betlehem år 1 på Domkyrkoplanen och julevangeliet visas i Levande julkrubba.

Det många tar för givet är för andra helt omöjligt – årets julkampanj är här

17 november, 2022 • Ämne: Nyheter

De familjer som drabbas hårdast av inflationen tvingas välja mellan att köpa bröd och blöjor. En spårvagnsbiljett är inte att tänka på. Och julklappar kan de bara glömma. Varje prislapp känns som ett hån. Och varje krona är livsviktig. Var med och gör det omöjliga möjligt! Swisha en gåva på 90 01 702.

Jul- och nyårsfirande i S:t Johanneskyrkan

16 november, 2022 • Ämne: Nyheter

Jul är tid för mat, värme och gemenskap. Välkommen att fira jul tillsammans med oss i S:t Johanneskyrkan.

Handla för andra på ICA Kvantum Munkebäck

14 november, 2022 • Ämne: Nyheter

ICA Kvantum Munkebäck och Göteborgs Stadsmission i samarbete mot fattigdom. Den 16 november, kl 14-18 kan du som kund handla för andra och ge personer i fattigdom ett välbehövligt mål mat.