Alla berättar om insamlingscentralen - Göteborgs stadsmission

Alla berättar om insamlingscentralen

11 juli, 2018 • Ämne: Nyheter
Du som följer oss i sociala medier har kanske sett att vi denna vecka berättat om vår second hand-verksamhet. En stor del av arbetet inom området sker på vår insamlingscentral, där alla varor sorteras och prismärks. Här berättar vår fantastiska medarbetare Alla om sin roll på insamlingscentralen.

Alla har jobbat på Stadsmissionen i 20 år, idag har hon hand om kläder och prylar på insamlingscentralen. Här finns praktikplatser för människor som länge stått utanför arbetsmarknaden, bland annat för de boende i vår verksamhet Bostad Först.

– Vi kan erbjuda en meningsfull praktikplats där människor som vill komma ut i arbetslivet och vara med i ett sammanhang. Här får man erfarenhet och gör nytta. Insamlingscentralen passar jättebra för dem som gillar att fokusera och behöver ta en sak i taget, säger hon.

Insamlingscentralen tar bland annat emot ca 3000 plagg och 10 pallar med böcker i veckan, som ett gott gäng hjälps åt att sortera och fördela mellan Stadsmissionens verksamheter och butiker.

– Av hela mitt hjärta – jag är så stolt över att jobba på Stadsmissionen. Jag praoade på Gatljuset, då tändes det. Vi gör så mycket bra för människor.

(Gatljuset är en tidigare verksamhet inom Göteborgs Stadsmission).

Vill du veta mer om hur vår second hand-verksamhet fungerar? Klicka på länkarna i högerspalten!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram för löpande uppdateringar.