Atrium Ljungberg samlar in kläder till Göteborgs Stadsmission! - Göteborgs stadsmission

Atrium Ljungberg samlar in kläder till Göteborgs Stadsmission!

26 november, 2018 • Ämne: Nyheter

Återwin-win kallar vi samarbetet mellan Atrium Ljungberg och Stadsmissionerna, för precis så är det – en vinst för alla! Hos oss kommer kläderna till nytta på många sätt. I våra butiker och på vår insamlingscentral erbjuder vi praktik och arbetsträning för människor som står utanför arbetsmarknaden, här kan även människor med tuff ekonomisk situation hämta det de behöver via rekvisitioner och inte minst – kläderna får ett förlängt liv istället för att slängas, en vinst ur hållbarhetssynpunkt.

– Det känns mycket bra att kunna arrangera en insamling till förmån för människor som lever i utsatthet, säger Morgan Westlund, marknadsområdeschef Göteborg på Atrium Ljungberg. Vi har lokaler och nätverk på Lindholmen som vi kan använda oss av och en personalstyrka som ställer upp helhjärtat. Kul i sammanhanget att det återvunna plagget utsetts till årets julklapp.

Det finns fyra insamlingsstationer på Lindholmen där det går att lämna hela, rena kläder och skor packat i påsar. Speciellt behövs varma jackor och herrkläder, men allt tas tacksamt emot.

Lindholmsallén 10
Götaverksgatan 2
Regnbågsgatan 6
Lindholmspiren 11

– Göteborgs Stadsmission möter många människor som lever i någon form av social utsatthet i vår stad. Många som har svårt att få pengarna att räcka till vinterjackor, kängor och tre mål mat om dagen. Vår second hand-verksamhet också människor en möjlighet att bygga en framtid och en väg till egen inkomst genom arbetsträning, säger Linus Bergström, verksamhetschef för Göteborgs Stadsmissions second hand. Genom att skänka kläder till oss bidrar du till ett hållbart samhälle på många sätt.

Insamlingen pågår från 30/11 till 7/12.

Målet är ett ton kläder – kan vi nå det tillsammans?