Barnrådet: Viktigt att vara tillsammans - Göteborgs stadsmission

Barnrådet: Viktigt att vara tillsammans

10 november, 2023 • Ämne: Nyheter

”Jaaa”, säger ett tiotal barn med tryck samtidigt. Talkören kommer från Göteborgs Stadsmissions barnråd och frågan de svarar på är om det är viktigt för barn att få presenter och julklappar.
Ett av barnen utvecklar svaret:
”Det är klart att det är viktigt. Så att barn får känna sig glada och känna att deras föräldrar bryr sig om dem.””Ja, och veta att någon tar hand om en,” fyller ett annat barn i.

Barnrådet på Göteborgs Stadsmission består av barn i åldrarna 10-13 år. Förutom att de får lära sig om de rättigheter som lyfts i barnkonventionen och hitta på roliga och meningsfulla saker tillsammans får barnrådet också agera experter på frågor som rör just barn.

Tror ni att barn jämför sina julklappar med vad andra barn har fått?
”Ja, och om någon har fått en bättre present än man själv fick kanske man blir besviken eller avundsjuk, ” säger ett av barnen och får medhåll.
Barnrådet är medvetet om att alla barn kanske inte ser fram emot julen och jullovet.
”En del kanske har det svårt hemma och hellre vill vara i skolan eller utanför hemmet i alla fall.”

Vad tror ni barn vill göra på jullovet?
”Gå på Liseberg!”
”Baka pepparkakor med familjen!”
”Åka till något badhus!”

Tror ni det är viktigast att göra roliga saker på jullovet eller är det viktigast att göra dem tillsammans med sin familj?
”Tillsammans,” svarar alla barn i kör.

 

På bilden syns några ur Barnrådet. De fick göra en övning och bland annat skriva ner vad barn behöver för att må bra. Svaren finns på lapparna i bakgrunden.