Bosse - Göteborgs stadsmission

Bosse

25 maj, 2021 • Ämne: Nyheter

”Jag var hemlös mellan 1982-2007. 25 år. Jag brukade stå utanför och se in på hur folk pyntade och myste. Visste att det doftade av julskinka därinne. Men jag fick gå och lägga mig i min källare. Det var en sån tomhetskänsla. Det har gjort att jag gärna vill ha julstämning hemma nu. Men ingen gran, det är för jobbigt.

Idag bor jag granne med en polis som har jagat mig i hela mitt liv. Han är görfräck. Han kunde mitt personnummer i huvudet. Han har sagt att det är skönt att se människor som kommer tillbaka till livet. Det är en klapp på axeln för honom att se mig nu, han har inte jagat mig i onödan.

När jag var på kåken sista gången var jag så trött på att vara bostadslös. Jag sa ”jag går inte härifrån innan jag har en bostad, ni får lyfta bort mig”. Och efter muck fick jag en bostad och träffade en kille som tjatade på mig om att gå till NA. Han höll mig vid liv.

Den här verksamheten har också räddat mitt liv. Jag brukar fira jul här i S:t Johanneskyrkan men jag får se hur det blir i år. Jag har börjat bli kär på gamla dagar. Det är härligt, jag har nog aldrig varit det nykter innan.

/Bosse, besökare i vår verksamhet i S:t Johanneskyrkan