Bostad först satsar på utbildningar - Göteborgs stadsmission

Bostad först satsar på utbildningar

14 januari, 2019 • Ämne: Nyheter

Bostad först behövs i hela Sverige – vi kan minska hemlösheten. Det var några tankar från deltagarna efter höstens pilotutbildning i Bostad först som hölls i Linköping. Nu fortsätter satsningen på att utbilda och berätta om Bostad först i hela Sverige genom projektet Avskaffa hemlösheten med Bostad först.

Under kommande år ska projektet anordna fler utbildningar runt om i landet. Ambitionen är att samla intresserade från norr till söder.
– Vi startar året med en grundkurs för Västsverige. Ambitionen är också att genomföra endagskurser på flera håll i landet, i norra, mellersta och södra Sverige, säger projektledare Jan Ström.
Centralt i utbildningarna är de åtta grundprinciperna i Bostad först. Även case-diskussioner får en naturlig plats, till exempel om hur vi bäst utgår från de boendes behov och mål i verksamheten.

I samarbete med Lunds universitet
Utbildningarna arrangeras av Sveriges stadsmissioner i samarbete med Lunds universitet. Forskarna Marcus Knutagård och Arne Kristiansen från socialhögskolan bidrar med sin spetskompetens i ämnet.
Pilotutbildningen i Linköping samlade runt 40 personer. Deltagarna var boendestödjare, socialsekreterare, chefer och utvecklare från kommuner, stadsmissioner och andra ideella aktörer.
– Det vi kan se i utvärderingen är att många uppskattade blandningen, både av människor från olika yrken, men också från olika organisationer, berättar Jan och tillägger att forskarnas medverkan lyfts fram som viktig för kvaliteten på programmet.

Utbildningar 2019
21 februari arrangerar vi en grundkurs för Västsverige i Göteborg. Utöver det kommer en tredagars fördjupningsutbildning att erbjudas i början av april. Fler utbildningar planeras löpande.
Hitta aktuella utbildningar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du uppdateringar om kommande utbildningar och nyheter. Skicka ett mejl till info@bostadforst.se