Crossroads hjälper till med ansökan om tillfälligt uppehållstillstånd - Göteborgs stadsmission
Crossroads Göteborgs Stadsmission

Crossroads hjälper till med ansökan om tillfälligt uppehållstillstånd

26 juni, 2018 • Ämne: Nyheter
De ungdomar som behöver hjälp med sin ansökan om tillfälligt uppehållstillstånd utifrån ”den nya gymnasielagen” är välkomna till Crossroads i sommar.

Den 30 januari 2018 lämnade regeringen ett förslag om ändringar i den tillfälliga lagen som bland annat gör det möjligt för en ny grupp personer att beviljas uppehållstillstånd för att studera i gymnasieskolan. Denna förändring kallas ofta för ”den nya gymnasielagen”. Lagen röstades igenom den 7 juni 2018 och lagändringen träder i kraft 1 juli 2018.

Lagen innebär kortfattat att en del ensamkommande ungdomar som studerar eller avser studera på gymnasienivå har möjlighet att mellan perioden 1 juli 2018 till och med den 30 september 2018 ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd.

Ungdomar som behöver hjälp att göra denna ansökan är välkomna att vända sig till Crossroads på Andra Långgatan 17. Där finns två vägledare och en jurist som kan stötta upp i själva ansökningsförfarandet. Crossroads har drop in måndag-fredag kl 9-12. Semesterstängt veckorna 29, 30 och 31.

Här finns ytterligare informationsmaterial om vad lagen innebär: Ny möjlighet till uppehållstillstånd

Här finns information från Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar som pdf.