Det är inte lätt att gå från sin man – gå var? - Göteborgs stadsmission

Det är inte lätt att gå från sin man – gå var?

29 mars, 2019 • Ämne: Nyheter
Stötta Stadsmissionens arbete bland våldsutsatta kvinnor.

För många av de kvinnor vi möter är det sociala sammanhang och den trygga plats vi erbjuder otroligt viktig. Den är ett steg på vägen i att söka vidare hjälp, eller ett steg i återhämtningen och nystarten efter att ha lämnat en våldsam relation. Utan nätverk, sammanhang eller en stabil ekonomi är det svårt att veta hur man kan komma vidare. Eller hur man ska börja. Många vet inte om att kvinnojourer finns, hur de fungerar, att man kan prata olika språk. Kunskapsbristen är stor.

På våra mötesplatser har många hittat ett sammanhang där samtalen med andra skapar ett förtroende, där de vågar öppna upp sig för att sedan söka vidare hjälp. Där de möts av respekt, förståelse och igenkänning.

Stadsmissionen är en viktig pusselbit på vägen. Att i ett tryggt sammanhang börja våga prata om sina upplevelser, att prata om hur starka de har varit och är för att hjälpa till att bryta skammen och för att brygga över till vidare hjälp och stöd. Stöd vårt arbete genom att skänka en gåva.

Swish nr: 90 01 702

Genom att swisha en valfri gåva bidrar du snabbt när det behövs som mest.

Bli månadsgivare

 

För mer stöd: Unizons och Roks jourer finns över hela landet för dig som behöver stöd. www.unizon.se och www.roks.se Kvinnofridslinjen 020-50 50 50 är öppen dygnet runt. Är läget akut, ring polisen på 112.