"Det bästa på hela året!" - Göteborgs stadsmission
stadsmissionen-sommarkollo

”Det bästa på hela året!”

22 maj, 2018 • Ämne: Nyheter

I sju somrar har jag arbetat som samordnare för vårt sommarkollo. Under dessa år har jag ändrat på mycket, men enbart för att sommarveckorna ska bli så underbara och fyllda med så roliga upplevelser som möjligt för våra familjer. Jag hyr in trollkarlen Ason Bson Cson, han är i år med för sjätte gången. Barnen älskar honom och det gör även vi! Jag hyr även in Cirkus unik för tredje året då det har blivit en succé när de kommit ut till lägergården och hållit i en workshop. Då får barnen prova på att hoppa trampolin, gå balansgång på lina, lära sig jonglera och mycket annat. Yoga är en aktivitet som hyrs in för föräldrarna så de kan få avslappning och vila.


Att få träffa barn och familjer på detta sätt i denna underbara miljö är det bästa man kan arbeta med. Glädjen som sprider sig både bland barn och vuxna när vi leker och umgås gör mig alldeles varm i hjärtat.

När ett barn skrev på utvärderingen att det bästa med hela veckan var att gå på promenad med Therese, plocka hallon på strå och sedan ligga i gräset och titta på molnen kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Tänk vad lite jag gjorde och vad mycket det betydde just för honom.
Vi är alla viktiga som arbetar på sommarkollot och vi har alla en viktig roll gentemot våra deltagare. Mat ska lagas, aktiviteter ska anordnas, samtal ska föras och sopor ska slängas. Fritidsledarna fixar med aktiviteter som brännboll, fotboll, kanotpaddling, spökvandring, tårtbakartävling, disko och mycket, mycket mer. Kuratorer finns där för den som känner behov av samtal eller få råd och stöd. Kökspersonalen ser till att vi alla är mätta och glada och skämmer bort oss med att få komma till dukat bord med vällagad mat. Utan mitt team hade detta inte gått att genomföra.

Text: Therese Svensson, samordnare
Bild: Sofie Eriksson, kommunikatör

Läs mer om vårt sommarkollo