Dragana - Göteborgs stadsmission

Dragana

31 maj, 2021 • Ämne: Nyheter

”Jag hittade till Stadsmissionen via min kompis som tipsade mig om verksamheten. Jag är långtidssjukskriven och hade då blivit utförsäkrad. Det var kaotiskt då. Jag behövde betala hyran och visste inte vad jag skulle göra.

Jag är ensamstående med mina barn och började gå på de aktiviteterna som finns för familjer. Jag var med på lägret i tre år, fick hjälp med julklappar, kläder och annat. Och så träffade jag andra föräldrar på familjeträffarna. Det var jättejätteroligt.

Att träffa andra har gjort stor skillnad för mig. Jag är en social person, har lätt för att få kontakt med andra. När jag är glad, så är jag verkligen glad. Men när man har en depression så har man sina dagar. Jag hade inte så mycket kontakt med andra innan, så det har varit jättebra att vara med i de aktiviteter som har ordnats. Det är skönt att träffa andra i samma situation, som ställer upp för mig och som jag kan dela min situation med.

Jag fick också kontakt med en vägledare på Stadsmissionen som gav mig stöd och råd. Jag fick hjälp att förlänga min sjukskrivning.

För mig är det viktigaste familjen. Att mina barn är friska och mår bra, att jag har kläder och annat som de behöver. Jag drömmer inte om att bli rik eller så, jag är glad och tacksam för det lilla jag har och lever för idag.

/Dragana, besökare