Ekonomisk hjälp till barnfamiljer - Göteborgs stadsmission

Ekonomisk hjälp till barnfamiljer

16 september, 2019 • Ämne: Nyheter
En 12-årig flicka berättade om hur andra skämtade om att hon var så fåfäng som hade gympaskor mitt i vintern. Men det berodde inte på fåfänga. Anledningen var att hon delar ett par vinterskor med sin syster. Hennes lärare hade också strängt sagt till henne att hon måste ha med sig regnkläder som de andra barnen. Nu står hon istället ensam under tak och tittar på när de andra leker.

Med hösten och kylan kommer också många ansökningar från barnfamiljer som behöver hjälp med att köpa varma vinterkläder och skor till sina barn. Det är ofta från familjer som lever på marginalen och att söka hjälp från Göteborgs Stadsmission blir den sista utvägen. Det behövs inte mycket för att ekonomin fullständigt skall slå i botten för den som inte har en krona undanstoppad. De barn som tvingas uppleva hur mamma och pappa har svårt att sätta mat på bordet eller som får vänja sig vid att det inte finns pengar till vinterkläder har det särskilt tufft.

Det är för dem Göteborgs Stadsmission finns.

Vi delar ut presentkort till olika klädbutiker. Eftersom den här verksamheten är helt finansierad av de gåvor vi får in behöver vi ditt stöd i form av kronor och ören. Din gåva gör det möjligt för ett barn att gå till skolan i ett par riktiga vinterskor. Tack för ditt stöd.

Kort / Bank

Snabbt och enkelt sätt för dig att göra skillnad för barn, familjer och dem utsatta i vår stad.

Bli månadsgivare