En annorlunda jul - Göteborgs stadsmission

En annorlunda jul

2 november, 2020 • Ämne: Nyheter
För många barnfamiljer blir det en annorlunda jul i år. Många föräldrar är oroliga för sin framtid, vissa har blivit permitterade från sina jobb och vissa förlorat sin anställning. Vi ser nu helt nya grupper som söker sig till Stadsmissionen för hjälp, grupper som vi inte haft kontakt med innan.

Även föräldrar som lever på marginalen vill ge sina barn en fin jul. Därför är Stadsmissionens julhjälp viktigare än någonsin. Med ditt stöd kan vi dela ut presentkort till klädbutiker och mataffärer så att barnen kan få en varm vinterjacka och föräldrarna kan fylla på kylskåpet. Vi kan även bjuda in familjerna till vår egen julklappsbutik där de själva kan välja ut några julklappar som passar just deras barn.

I nuläget planerar vi för att kunna genomföra en Corona-anpassad version av vårt årliga julfirande i S:t Johanneskyrkan vid Masthugget. Vi arbetar hårt för att möta behoven hos de drygt 2000 göteborgare som vanligtvis kommer till oss för mat, gemenskap och glädje under jul- och nyårshelgerna. Matkassar kommer att delas ut för att se till att ingen går hungrig när besöksantalet på julfirandet är begränsat.

Mycket blir annorlunda denna jul, speciellt för människor i utsatthet. Men tillsammans kan vi skapa en god jul även i denna svåra tid.