Familjer fortsätter umgås - Göteborgs stadsmission

Familjer fortsätter umgås

22 maj, 2018 • Ämne: Nyheter

De familjer som åker på vårt sommarkollo får möjlighet att lämna en utvärdering. Flera familjer har i dessa lämnat önskemål om att få fortsätta umgås som en större grupp och få mötas i fler sammanhang. Även familjer som vi mött i andra verksamheter har uttryckt samma önskan. Genom åren har Stadsmissionen ordnat tillfälliga träffar som julbord och matlagningskvällar för dessa familjer, men i vår har vi startat en kontinuerlig mötesplats.



En kväll varannan vecka kl 16-19 välkomnas familjer som på olika sätt kommit i kontakt med våra verksamheter riktade till barn, unga och familj. Det är drop in, men klockan 17 samlas man och äter soppa tillsammans. Precis som på kollot är allt färdigt och framdukat så att familjerna bara kan slå sig ner och ta för sig.

De här kvällarna kan de vuxna få tid att samtala med varandra eller med personal medan barnen får leka i öppna förskolan, spela spel, pyssla, pärla eller måla. Något som varit viktigt för dessa kvällar har också varit att erbjuda läxhjälp. Både för vuxna och barn. Det finns föräldrar som läser SFI eller som läser in gymnasiekompetens. Här kan de få hjälp.
Förutom personal i form av kuratorer och pedagoger finns det även volontärer på plats som hjälper till i köket, med läxläsning och som leker med barnen.

Bilderna är tagna vid tredje tillfället för mötesplatsen och då kom 15 barn och 15 vuxna. Att så många kommer redan i så tidigt skede visar på att detta är rätt och verkligen önskvärt. Utöver dessa träffar har Stadsmissionen även satsat på att göra utflykter och lovaktiviter för barnfamiljer. Bland annat åkte man skidor i Ulricehamn på sportlovet, man har även bowlat och varit på bio. Något som varit mycket uppskattat.

Text och bild: Sofie Eriksson, kommunikatör