Gör skolstarten lite lättare - Göteborgs stadsmission
skolstart

Gör skolstarten lite lättare

21 augusti, 2018 • Ämne: Nyheter
För många barn är det med ett pirr i magen höstterminen drar igång. Att träffa alla kompisar igen efter ett långt sommarlov, inviga nya ryggsäcken och gå hem och leka hos varandra efter skolan igen. För andra innebär det istället en molande ångestklump i magen.

Att inte ha nya, fina höstkläder att sätta på sig, utlandsresor att berätta om eller ens smårgåsar och oboy att bjuda på till mellis, är inte lätt att hantera. Dessutom är höstterminen ofta förknippad med utgifter. Dyra fritidsaktiviteter drar igång igen, förra årets regnkläder har blivit för små. Listan kan göras lång.

Att leva under ständig ekonomisk press påverkar hela familjen. En undersökning av Göteborgs Stad visar att de barn i Göteborg som är nöjda med familjens ekonomi också är betydligt mer nöjda med sig själva. Av de barn som är missnöjda med familjens ekonomi är 34 procent också missnöjda med sig själva. Det visar att redan i tidig ålder påverkar den ekonomiska situationen hur vi mår och ser på oss själva.

Vi arbetar både med akuta och långsiktiga insatser för att hjälpa barnfamiljer som lever i utsatta situationer. Vi delar ut presentkort, ger bidrag till fritidsaktiviteter, erbjuder stöd och rådgivning för att hjälpa familjen ur sin situation.

Vill du vara med och bidra?

Swish nr: 90 01 702

Genom att swisha en valfri gåva bidrar du snabbt när det behövs som mest.

Kort / Bank

Snabbt och enkelt sätt för dig att göra skillnad för barn, familjer och dem utsatta i vår stad.

Bli månadsgivare