Göteborgs Stadsmission och Göteborgs Spårvägar samarbetar för att stötta människor i hemlöshet - Göteborgs stadsmission

Göteborgs Stadsmission och Göteborgs Spårvägar samarbetar för att stötta människor i hemlöshet

24 oktober, 2022 • Ämne: Hemlöshet
Alla göteborgare har inte tak över huvudet och en säng att sova i. Detta blir speciellt tydligt för spårvagnsförare som möter många av dessa människor varje dag. Barnfamiljer som sover på spårvagnen när den ska parkera för natten och frusna människor som hoppar på den första vagnen efter en natt utomhus. Tack vare samarbetet mellan Göteborgs Stadsmission och Göteborgs spårvägar får nu förarna hjälp att slussa personer utan fast bostad vidare.

-Vi är väldigt glada över detta samarbete säger Jennie Elheim, Insamlingschef på Göteborgs Stadsmission. Det är en stor hjälp för människor i hemlöshet. Vi har tagit fram ett informationsmaterial som är ett stöd för spårvagnsförare i deras möte med dessa personer. Det stärker förarnas möjlighet att kunna hänvisa till våra verksamheter och det hjälper personer i hemlöshet att få kontakter till att komma vidare.

– Göteborgs Spårvägar är stolta över att kunna bidra till Stadsmissionens viktiga arbete som krävs för att skapa ett mer hållbart samhälle för alla göteborgare. Nu kan våra medarbetare som möter människor utan bostad under sin arbetsdag sprida kunskap om vad Stadsmissionen gör, säger Mikael Skoglund, kommunikationschef på Göteborgs Spårvägar.

S:t Johanneskyrkan vid Stigbergsliden är en av Stadsmissionens verksamheter. Den är öppen 365 dagar om året och är en plats för mat, gemenskap och stöd. Hit kommer många personer utan fast bostad för att få akut hjälp men även stöd på vägen till ett hållbart liv.