Göteborgs Stadsmission öppnar ny lokal för utsatta - Göteborgs stadsmission

Göteborgs Stadsmission öppnar ny lokal för utsatta

2 december, 2020 • Ämne: Nyheter

Pandemin slår hårt mot de mest utsatta när öppna verksamheter stänger ner och inte får samla fler än åtta personer. Göteborgs Stadsmission kan inte stänga ner. Vi måste hitta nya lösningar.

För att kunna möta behoven från våra mest utsatta medborgare öppnar Göteborgs Stadsmission en tillfällig verksamhet i Sjömanskyrkan med start idag 26 november. Detta kan vi göra tack vare ett samarbete med Svenska kyrkan i Carl Johans pastorat.

Med anledning av de senaste restriktionerna har aktivitetshus, bibliotek och andra öppna miljöer stängt ner. Stadsmissionen är till för det mest utsatta och vi kan inte stänga ner. Vi jobbar ständigt på att hitta nya lösningar och anpassar oss för att inte stänga människor ute. Exempelvis har vi delat in en av våra öppna verksamheter i tre sektioner för att kunna ta emot fler än åtta personer samtidigt. Men det räcker inte för att möta behoven hos våra besökare. Därför öppnar vi i Sjömanskyrkan. Lokalerna ställs i ordning på ett sätt som är Corona-anpassat för besökare, personal och volontärer.

I Sjömanskyrkan blir det nu fokus på värme och mat för människor som inte har någon annanstans att ta vägen. Till att börja med har vi lunchservering torsdag-fredag denna vecka. Därefter är Sjömanskyrkan öppen kl 9.30-16 varje dag med start på måndag och året ut.

 

På bilden syns Anders Leitzinger, kyrkoherde Carl Johans pastorat, och Åsa Vilu, områdeschef på Göteborgs Stadsmission.