"Handla för andra" på Giving Tuesday - Göteborgs stadsmission

”Handla för andra” på Giving Tuesday

25 november, 2021 • Ämne: Nyheter

På tisdag 30 november är det Giving Tuesday, en dag som uppmuntrar generositet och goda gärningar. I samarbete med Göteborgs Stadsmission får ICA Kvantum Munkebäcks kunder möjlighet att ge personer i fattigdom ett välbehövligt mål mat genom initiativet ”Handla för andra”.

ICA Kvantum Munkebäck är en av Göteborgs Stadsmissions huvudpartners och har sedan 2008 bidragit med aktiviteter och ekonomiskt stöd. Pengar som gör att fler familjer har mat på bordet, ordentliga kläder och får det stöd och den hjälp de behöver för att förändra sin situation.

”Vi har fått väldigt positivt gensvar från våra kunder kring initiativet ’Handla för andra’. De kan på ett enkelt sätt kan vara med och bidra här och nu i vår butik. Vi ser det som ett bra sätt att belysa ett problem i vår stad och erbjuda en lösning”, säger Per Collins, ICA-handlare på ICA Kvantum Munkebäck.

Under tisdagen mellan kl. 14-18 kan ICA Kvantum Munkebäcks kunder handla matvaror utifrån en inköpslista som Göteborgs Stadsmission tagit fram, baserat på de behov som finns. De inköpta varorna lämnas på plats till Stadsmissionen och distribueras sedan vidare till människor i behov av mat.