Ica Kvantum Munkebäck skänker 1 000 000 kronor - Göteborgs stadsmission

Ica Kvantum Munkebäck skänker 1 000 000 kronor

15 januari, 2022 • Ämne: Nyheter

Varje år i december åker Göteborgs Stadsmissions julklappsvagn runt i Göteborg för att ta emot gåvor som stöttar barnfamiljer i ekonomisk utsatthet. I december 2021 kom den största enskilda gåvan någonsin.

Det blev en känslosam överlämning av checken på 1 000 000 kronor med både tårar och jubel. I december 2021 lämnade Ica-handlaren Pelle Collins över den största enskilda gåvan någonsin från sig och sitt Ica Kvantum Munkebäck.  

– Vi har förmågan att kunna bidra och Stadsmissionen möjliggör vägen ut till dem som behöver hjälpen. Så detta är ett riktigt bra exempel på när vi tillsammans kan göra skillnad på riktigt, säger han.

Catarina Dunghed som är områdeschef på Göteborgs Stadsmission är berörd av den stora gåvan och att nu ännu fler barnfamiljer i ekonomisk utsatthet kan nås av hjälp. 

– Det är fantastiskt fint och jag blir jätteberörd av det här, säger hon.

Ica Kvantum Munkebäck har stöttat Göteborgs Stadsmission sedan 2008, och har under åren bidragit med över 3,6 miljoner kronor. Pengar som gör så att fler familjer har mat på bordet, ordentliga kläder och får det stöd och den hjälp de behöver för att få en bättre tillvaro.

Vi är överväldigade över denna gåva och tacksamma för att näringslivet stöttar lokalsamhället. Ett stort och varmt tack till Ica Kvantum Munkebäck!