Insamling vid Energikicken - Göteborgs stadsmission

Insamling vid Energikicken

21 maj, 2019 • Ämne: Nyheter
Nu är Energikicken igång – en fotbollsturnering där elever i årskurs fem från hela Göteborg möts på plan. Deltagarna vinner genom ”Fair Play”, det vill säga att bete sig schysst under speltiden. Under turneringen är vi på plats och samlar in urväxt fotbollsutrustning! Allt vi får in förmedlas sedan vidare till de familjer vi möter som har svårt att köpa egen utrustning till barnen.

– Barn växer fort. Ibland så fort att ett par fotbollsskor som passar på våren inte längre passar på hösten. Det finns familjer i Göteborg som inte har råd att köpa ny fotbollsutrustning till sina barn så ofta. Vissa har inte råd att köpa nytt överhuvudtaget. Göteborgs Stadsmission möter många av dessa familjer varje vecka i olika verksamheter. Familjer vars pengar inte räcker ens till det mest nödvändiga som ordentliga vinterkläder till barnen eller mat på bordet hela månaden. Föräldrar kan helt enkelt inte prioritera inköp av fotbollsskor säger Eva Barron, samordnare för familjeaktiviteter på Göteborgs Stadsmission.

Barn ska inte behöva avstå fritidsaktiviteter på grund av knapp ekonomi – så möt upp oss och lämna dina gamla benskydd, skor och fotbollar till oss under Energikicken den 21-23 maj!

Energikicken anordnas av Göteborg Energi och IFK Göteborg.