"Jag började på noll och nu börjar jag få ihop mitt liv." - Göteborgs stadsmission

”Jag började på noll och nu börjar jag få ihop mitt liv.”

26 mars, 2021 • Ämne: Nyheter

Stadsmissionen erbjuder externa lägenheter för personer som behöver stöd i att komma vidare till ett mer självständigt liv och som av olika anledningar inte kan bo i kollektivmiljö. J. bor i en av Ingseredsstiftelsens externa lägenheter. Här delar han med sig av sin upplevelse av bostödet.

”Bostödet har betytt otroligt mycket för mig. Jag har fortfarande en miljon saker kvar att göra, men jag börjar få ihop mitt liv. Jag började på noll och nu börjar jag få ihop mitt liv. Saker faller på plats. Jag börjar få en struktur.

Jag får stöd med sjukhusbesök, stöd i samtal med myndigheter. Kontakten med ACT, Östra sjukhuset och öppenvården hade inte fungerat utan bostödet. Det har gett mig större kontroll. Jag har börjat våga ta kontakt med omgivningen, bli mer social. Sådant ger självförtroende.

Jag har fått känna på hur det är att bo och ta hand om en lägenhet. Hur det är att handla, städa, försöka hushålla med pengar. Allt sådant ger mig självförtroende, det är helt fantastiskt.

Min kontakt med familjen har blivit sjukt bra. Jag har daglig kontakt med min mamma och med X, som är som min bror, vi växte upp tillsammans och nu hörs vi några gånger i veckan, det känns så otroligt bra. Det hade nog inte varit möjligt utan bostödet.

Ifall bostödet inte hade funnits så hade jag nog varit kvar på botten, utan struktur och framtidshopp.

Det är underbart.”

Placering i våra externa lägenheter erbjuds genom individuell bedömning och via direktupphandling. Här kan du läsa mer om verksamheten och om hur du går tillväga om du vill placera.