"Jag har ett stort konstintresse som har följt med mig i hela mitt liv" - Göteborgs stadsmission

”Jag har ett stort konstintresse som har följt med mig i hela mitt liv”

6 april, 2022 • Ämne: Boende & behandling

Jag är en framåt, social och känslostark person! Också en aning tankspridd, fast på ett roligt och inte negativt sätt. Jag har ett stort konstintresse som har följt med mig i hela mitt liv, min mamma har jobbat som konstnär och det har alltid funnits oljemålningar i min omgivning. Själv målar jag med såväl kolpennor som 3D-verktyg. Förutom konsten har jag ett stort musikintresse som jag också fått av mina föräldrar, fast jag började inte spela själv förrän jag lärde känna en god vän här på Kustgatans boende. Han hade en gitarr och lärde mig om hur skalor och att ta ut låtar på gehör funkar. Vi hade många roliga dagar tillsammans där jag i början bara spelade på en sträng. Jag har ett nyfunnet intresse för dikter också, för bara en vecka sedan hade vi nämligen som aktivitet att börja skriva. Även om det går väldigt fort att skriva mina dikter tycker jag om känslan att sätta ord på saker jag tänkt på.


Jag har bott på många ställen i mitt liv och jag måste säga att Majorna är det absolut trevligaste området. Det känns som hjärtat av Göteborg med all konst och kultur och människor som uttrycker sig på olika sätt. Kustgatan är också det bästa boendet jag varit på. Jag började få struktur här för ungefär ett och ett halvt år sedan och boendet har även hjälpt mig att förstå att det inte är något fel på att ta emot hjälp. Jag utvecklas ständigt och även om jag älskar boendet är mitt mål att ta mig härifrån. I framtiden vill jag ha en egen lägenhet där jag känner mig trygg med friheten att leva helt självständigt.

/Oscar