Jättedonation från Metallica till Göteborgs Stadsmission - Göteborgs stadsmission

Jättedonation från Metallica till Göteborgs Stadsmission

19 juni, 2023 • Ämne: Nyheter
I samband med Metallicas två konserter i Göteborg i helgen har de genom sin välgörenhetsorganisation All Within My Hands (AWMH), i samarbete med konsertarrangören Live Nation, donerat 928.000 kr till Göteborgs Stadsmission.

”Vi är oerhört tacksamma för detta stora viktiga bidrag till vår verksamhet som vänder sig till barnfamiljer i Göteborg som lever i ekonomisk utsatthet”, säger Lars Durfelt, VD och Direktor för Göteborgs Stadsmission. ”Sommarlovet är en extra tuff tid för många barnfamiljer som redan lever på marginalen och vi genomför bland sommarkollo och andra lovaktiviteter samt erbjuder matkassar som underlättar vardagen för många familjer.

”Vi är otroligt glada och stolta över möjligheten att få hjälpa till att bidra på det här sättet, via våra konserter och artister. Det är tredje gången som Metallica gör liknande lokala insatser i Sverige. Det är unika initiativ som är lika uppskattade varje gång”, säger Mattias Behrer, VD för Live Nation Sverige.

 

AWMH har funnits sedan 2017 och arbetar för att skapa hållbara samhällen bland annat genom att stödja utbildning och kampen mot hunger.

Tillsammans med ett 40-tal fans i Metallica Club Scandinavia gjorde de även en volontärinsats under lördagen och packade sommarkassar. Kassar med saker som förgyller sommaren för barn som lever i ekonomisk utsatthet.