Johanna - Göteborgs stadsmission

Johanna

31 maj, 2021 • Ämne: Nyheter

”Trött och kall på väg hem i 11 minusgrader efter att ha jobbat natt på Stadsmissionens verksamhet i S:t Johanneskyrkan där vi på kort varsel bestämt oss för att hålla öppet på grund av kylan.

I natt stod det 10 frusna personer utanför när vi öppnade klockan 22. Någon gick raka vägen in och la dig direkt. Efter några minuter hördes dova snarkningar. Några andra tog för sig av te och smörgås som vi förberett En person hade inte ätit på hela dagen så vi tog fram mat från frysen och värmde en ordentlig måltid. Sen hjälptes vi åt att rulla ut liggunderlag och sovsäckar samt att hitta vägguttag för att ladda telefoner och tandborstar. Efter en stund lade sig lugnet över kyrkorummet och alla snarkade ikapp.

Det känns bra att vi gör det här för dessa personer som annars hade sovit ute. Samtidigt känns det inte värdigt. Det är en blandad grupp som kommer till oss och varje individ har sin historia men gemensamt för alla är att det är människor som förtjänar en bättre tillvaro. Ingen ska behöva sova ute.”

/Johanna Azar, enhetschef på Göteborgs Stadsmission