Julklappsbåten - Göteborgs stadsmission
Mer

julklappsbåten 2019

Den 8 december är södra skärgårdens härligaste jultradition tillbaka! 

Stadsmissionen och Vrångö transport går till sjöss på julklappsbåten för att möta alla er som vill ge en julklapp till någon annan. Tillsammans bidrar vi till en lite godare jul för fler!

 

julklappsbåten 2019

Den 8 december är södra skärgårdens härligaste jultradition tillbaka! 

Stadsmissionen och Vrångö transport går till sjöss på julklappsbåten för att möta alla er som vill ge en julklapp till någon annan. Tillsammans bidrar vi till en lite godare jul för fler!

Vill du hjälpa till?

Hur? Välkommen ombord när vi lägger till vid din brygga för att lämna din julklapp! Med oss har vi Brännöpojkarna som sätter julstämningen till fikat som serveras. Dessutom har vi med oss vår second hand som öppnar en pop up-butik på båten och tar emot din second hand-gåva!

När? 8 december, kl 9.00-16.00. Se när julklappsbåten kommer till din ö i nästa ruta!

Var? Södra skärgården. Julklappsbåten startar i Fiskebäck och åker sedan till Asperö Norra , Brännö Rödsten, Köpstadsö,  Styrsö Bratten, Donsö och Vrångö.

Julklappsbåtens tidtabell

 • Fiskebäck kl. 9:00-09:40
 • Asperö Norra kl. 10:00-10:45
 • Brännö Rödsten kl. 11:00-11:45
 • Köpstadsö kl. 12:20-12:45
 • Styrsö Bratten kl. 13:00-13:45
 • Donsö kl. 14:00-14:45
 • Vrångö kl. 15:00-16:00

Klicka på symbolen för att se kartan som pdf.

Det här önskar sig familjerna vi möter

Vi vill ge föräldrarna vi möter möjligheten att själva välja vad de vill ge sina barn. Vi vill också gärna ge dem möjligheten att ge något nytt vid jul. Därför efterfrågar vi framförallt presentkort och nya, oinslagna saker. Efter den 8 december bygger vi upp en julklappsbutik dit föräldrarna bjuds in för att välja det som passar just deras barn. Här kommer en önskelista:

 • Presentkort på mataffärer
 • Presentkort på upplevelser
 • Presentkort på leksaker
 • Presentkort på köpcentrum
 • Presentkort på butiker för ungdomskläder
 • Presentkort på butiker för barnkläder

Skriv gärna summa och giltighetstid på presentkortet!

Stadsmissionens second hand

Med oss på julklappsbåten har vi även Stadsmissionens second hand! Passa på att göra dubbel nytta och ta med dig även din second hand-gåva! 

Självklart har vi även en pop up-butik med oss ombord. Här hittar du läsningen till julledigheten, hållbara julklappar och prydnaderna som behövs för att mysa till december. Varmt välkommen!

Följ oss gärna på instagram: @stadsmissionenssecondhand_gbg

"Tack så jättemycket från oss. Jag och barnen är så glada för det här. Tacka familjen som gjorde vår jul detta år. Vi är tacksamma för allt."
Besökare

Vad är julklappsbåten?

Julklappsbåten är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsmission och Vrångö Transport. Tillsammans åker vi runt i södra skärgården för att samla in julklappar till människor som lever i utsatthet.

Vart går min gåva?

Din julklapp kommer att hamna i den julklappsbutik som Göteborgs Stadsmission bygger upp. Vi tror på att alltid bidra till ökad egenmakt, därför delar inte vi ut julklappar som vi tror passar familjerna. Istället bjuder vi in dem till vår julklappsbutik där de själva väljer ut sina klappar.

 

För media: Vill ni vara med under dagen eller ha mer information? Kontakta Frida Lundmark (frida.lundmark@stadsmissionen.org)

vi ses den 8 december!

Vi ses den 8 december!