Let's deal bidrar med både pengar och engagemang - Göteborgs stadsmission

Let’s deal bidrar med både pengar och engagemang

29 april, 2019 • Ämne: Nyheter

Göteborgs Stadsmission och Let’s deal är grannar i Amerikahuset. Det är bara några meter mellan våra dörrar så vi kilar över för att möta upp två medarbetare; Cecilia Abrahamsson, teamledare kundstjänst, och Othilia Axelsson, teamledare sälj. Vi går i samlad trupp upp till S:t Johanneskyrkan. Klockan är 9.30, kyrkan har just öppnat och utanför ringlar kön in till brödutdelningen. Vi passerar den, förser oss med kaffe och slår oss ner vid ett bord.
– Vad fort det fyller på, säger Othilia Axelsson och blickar ut över kyrkans kafé.

Let’s deal är företagsvän till Göteborgs Stadsmission. Utöver att skänka en ekonomisk gåva till oss har de även bidragit med flera kampanjer som vi kallat Let’s give, där deras kunder är med och skänker pengar till oss.
Jennie Elheim, ansvarig för företagssamarbeten på Göteborgs Stadsmission, berättar om hur viktig verksamheten i kyrkan är för våra besökare. Här blir besökarna en del av en gemenskap, de kan äta sig mätta för en billig peng och det finns stöd och hjälp att få på flera olika sätt. Jennie berättar också att det är tack vare gåvor från bla företag som gör att Stadsmissionen kan driva den här verksamheten.
– Herregud, vad bra att detta finns! Och det är kul att veta att man är med och bidrar till detta. Jag känner att man verkligen vill att en sån här plats ska finnas, säger Othilia Axelsson.

Hur kommer det sig att Let’s deal valde just Stadsmissionen som förmånstagare?
– Företaget hade bestämt att man skulle rikta in sig mot något specifikt. Det fanns olika önskemål i personalgruppen, men det man enades om var att hjälpa på plats. Vi finns i Göteborg och vill stötta något som finns nära, berättar Cecilia Abrahamsson.
– Jag tycker det är fantastiskt att Let’s deal engagerar sig och det känns viktigt att vi medarbetare fick vara delaktiga i valet, säger Othilia Axelsson.

Är det viktigt för er att företaget ni jobbar på bidrar till socialt arbete?
– Det är kul att veta att man är med och bidrar till förändring, säger Othilia Axelsson.
– Ja, och att vi kan bidra med exempelvis kampanjer som syns i sociala medier. Det är roligt och det bidrar med publicitet åt båda håll. Jag tror också att om vi skänker 50 000 kr till er så gör det större skillnad än om vi ger till en större organisation, säger Cecilia Abrahamsson.