Martin Ärnlöv blir ny VD/Direktor på Göteborgs Stadsmission - Göteborgs stadsmission

Martin Ärnlöv blir ny VD/Direktor på Göteborgs Stadsmission

12 juni, 2023 • Ämne: Nyheter

Göteborgs Stadsmissions styrelse har utsett Martin Ärnlöv till ny VD/Direktor. Han tillträder sin nya befattning 18 september 2023. Martin Ärnlöv är i grunden ekonom med lång erfarenhet från det svenska civilsamhället och kommer närmast från posten som generalsekreterare för svenska Röda Korset. Tidigare har han varit VD för Bräcke diakoni samt arbetat i ledande positioner på Akzo Nobel och SKF. Han har också varit ordförande i Famna, riksorganisationen för idéburen välfärd i Sverige.

”Jag är väldigt glad över att Martin tackat ja till att leda Göteborgs Stadsmission, en organisation som är mer relevant och viktig än kanske någonsin. Med Martins gedigna och mångåriga ledarerfarenhet från både näringsliv och civilsamhälle är jag övertygad om att han tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare och volontärer kan bidra till att stötta ännu fler människor som lever utsatta livssituationer”, säger Eva Eriksson, ordförande för Göteborgs Stadsmission.

”Jag är stolt över förtroendet att få leda Göteborgs Stadsmission i en tid där utanförskap och utsatthet ökar. Och tyvärr också behovet av Stadsmissionen. Jag har alltid satt ett stort värde på deras arbete, det är väldigt konkret och samtidigt starkt värdegrundsförankrade verksamheter. Det känns också spännande att komma tillbaka till Göteborg och kunna bli en del av det arbetet samt vara en tydlig röstbärare för de människor i utsatthet som sällan kommer till tals i debatten”, säger Martin Ärnlöv.

Fram till dess att Martin Ärnlöv tillträder sin tjänst fortsätter Lars Durfelt som tillförordnad VD/Direktor.