Möt aPak - en av våra fantastiska företagsvänner! - Göteborgs stadsmission
apak_stadsmissionen

Möt aPak – en av våra fantastiska företagsvänner!

12 april, 2018 • Ämne: Nyheter
aPak är ett emballage- och förpackningsföretag som har stöttat Göteborgs Stadsmission i mer än ett decennium, både genom ekonomiska bidrag och med julklappsinsamlingar. Läs gärna mer om dem och varför de valt att stötta oss nedan!

Vad är ni för företag och vad sysslar ni med?
Vi är aPak – The Packaging Company. Ett av Sveriges äldsta och mest heltäckande emballage- och förpackningsföretag, med rötter 100 år tillbaka i tiden. Vi tillhandahåller alla typer av emballage och kan erbjuda alltifrån de mest avancerade kundanpassade lösningarna till ett brett utbud av högkvalitativa standardprodukter. Vårt huvudkontor är beläget i Mölndal, strax utanför Göteborg och vi finns också etablerade i Eskilstuna.

Varför har ni valt att stödja just vår organisation?
Vi anser att Stadsmissionens arbete mot hemlöshet och utanförskap är väldigt viktigt. Det är lätt att hamna utanför men desto svårare att hitta tillbaks igen och att göra det på egen hand är ännu svårare. Behoven för de utsatta varierar givetvis men ibland kan en hjälpande hand, tak över huvudet eller bara någon lyssnar vara det som krävs för att styra en medmänniska i rätt riktning. Om vi kan vara med och se till att vardagen för de mest utsatta blir lite bättre är det fantastiskt.

Vår uppfattning är också att Stadsmissionen är en välfungerande och mycket effektiv organisation. Bidragen och insatserna hamnar där de behövs som mest och för oss känns det också lite extra bra att kunna hjälpa till i vår egna hemstad.

Är det någon av våra frågor som ni intresserar er mer för?
All hjälp är viktig, men det är givetvis svårt att inte känna lite extra för barn och unga. Det är en grupp som är extra utsatta och om vi kan stötta dem i ett tidigt stadie kan vårt bidrag också användas ännu mer proaktivt. Vi tycker också att det är otroligt viktigt att inte glömma bort våra äldre medmänniskor, idag finns många som arbetat och bidragit till samhället hela sitt liv men som ändå knappt har pengar till mat och hyra – dessa människor vill vi självklart också vara med och hjälpa.

Tack aPak! Är du nyfiken på hur ditt företag kan stötta Göteborgs Stadsmission? Läs mer i länken till höger!