Möt Göteborgs Stadsmission på Frihamnsdagarna   - Göteborgs stadsmission

Möt Göteborgs Stadsmission på Frihamnsdagarna  

10 juli, 2023 • Ämne: Nyheter

Frihamnsdagarna är en demokratisk arena för fria samtal som äger rum på Bananpiren torsdag 31/8 – lördag 2/9. Göteborgs Stadsmission finns på plats även i år. Välkommen att fynda second hand, fika på räddade råvaror och lyssna till personliga berättelser om vägen till arbete och bostad. 

Oavsett om du är en van second hand-konsument eller aldrig har prövat finns det något för alla i vår pop-up butik. I anslutning till butiken finns även ett café med räddade råvaror från vår matcentral där du är välkommen att slå dig ner en stund och fika.   

I vår monter under Frihamnsdagarna för att veta mer om situationen för de som lever i hemlöshet och fattigdom i vår stad. Och vad det går att göra åt det! Här kan du också lära dig mer om hur vi arbetar för en hållbar stad, bland annat genom att rädda råvaror från att bli matsvinn. Du har också möjlighet att vara med i ett quiz och vinna en korg med räddade råvaror.  

Tillsammans med en av våra huvudparters, Göteborg Energi, slår vi ett slag för hållbarhet genom att samla in jeans och sy tygväskor av dem. Välkommen till Göteborg Energis monter!   

Göteborgs Stadsmission finns med i seminarieprogrammet under torsdag 31/8

Framtidsscenen 11.00 – 11.40. ”Unik mobilisering för Ukraina – hur Göteborg genom modig civilsamverkan löste boendefrågan”. Här medverkar vi tillsammans Skyddsvärnet, Reningsborg, Bräcke Diakoni och Reningsborg och Göteborgs Stad i ett seminarium om vårt gemensamma arbete kring mottagande av människor som flytt krigets Ukraina.

Scen Ebbe, 12.20 – 13.00. ”Min väg till arbete och bostad”, med personliga berättelser om allt annat än spikraka vägar till arbete och bostad. 

Scen Grega, 13.00 – 13.40. ”Samtal om matfattigdom utifrån barn och ungdomars perspektiv”. Här diskuterar vi med forskare och diakoner från Svenska kyrkan kring frågor som – ”Är det sant att det finns barn och ungdomar som inte kan äta sig mätta i Sverige idag”?

Hela programmet finns på Frihamnsdagarnas hemsida. Välkommen!