"Det som driver mig är den respons jag får från andra människor" - Göteborgs stadsmission

”Det som driver mig är den respons jag får från andra människor”

14 december, 2021 • Ämne: Volontär

”Jag ser mig själv som en social person och tycker om att engagera mig i saker som ger mycket sociala kontakter. Framförallt tycker jag att mötet med människor är intressant. För några år sedan bestämde jag mig för att jag efter pensionen skulle arbeta ideellt. Jag har haft ett bra liv och ville gärna ge lite av min tid till de människor som kanske inte haft det lika bra i livet som jag själv.

2018 var det dags att pensionera mig efter ett helt arbetsliv i logistikbranschen.

Jag kände till Göteborgs Stadsmissions verksamhet sedan tidigare, så jag tog kontakt och började i kaféet i S:t Johanneskyrkan 2019. Senare det året anslöt jag mig även som volontär till språkkaféet. Tyvärr tvingade Coronapandemin mig att göra ett uppehåll under 2020 men sedan början av detta år är jag tillbaks igen. Idag jobbar jag varje onsdag i kaféet i Johanneskyrkan och varje torsdag är jag på Drottninggatan för språkundervisning.

Det som driver mig är den respons jag får från andra människor. Till exempel när någon gäst kommer fram till mig i Johanneskyrkan och tackar för maten och säger ”tack för att ni finns till”. Sådant värmer. Sedan måste jag nämna att jag har ganska kul tillsammans med mina fina och trevliga kollegor som jobbar inom Stadsmissionens verksamhet”.

/ Anders, volontär