"Näringslivet har en stor roll" - Göteborgs stadsmission
Wh bolagen stadsmissionen

”Näringslivet har en stor roll”

10 november, 2017 • Ämne: Nyheter
WH Bolagen är en koncern som arbetar med tjänster inom bygg, VVS, golv, måleri, el och bostadsutveckling. I år samarbetar de för tredje julen i rad med Göteborg Stadsmission genom insatsen ”familj till familj”.

Hur kommer det sig att ni valde att stötta just vår organisation?

-Vi har alltid varit måna om att stötta organisationer för att ta vårt ansvar som arbetsgivare och vi anser att det är viktigt att näringslivet betalar tillbaka till samhället. Tidigare hade vi ingen struktur på CSR-arbetet utan vi påbörjade vår stöttning med spridda skurar och olika organisationer. År 2013 påbörjade vi sedan ett arbete med all personal på hela bolaget där vi tog fram nya värdeord och normer att arbeta efter. Samtidigt fick all personal fick träffa en beteendevetare. Detta för att vi vill att hela verksamheten ska arbeta efter samma värderingar.

-I samband med detta involverade vi vår personal i CSR-arbetet och frågade vad de ville stödja, då framkom det att de vill stödja organisationer i närområdet och gärna hjälpa barn. Detta var grunden till att vi gick med i projektet ”familj till familj”, det känns helt rätt att göra riktade insatser där dessutom hela vår personal aktivt deltar. Tidigare delade vi ut julklappar varje år till personalen, men nu är vi istället med i ett projekt där vi köper julklappar och mat till de som behöver det allra mest.

Hur arbetar ni med ”familj till familj”?

-”Familj till familj” är otroligt uppskattat bland vår personal, framförallt för att de känner en delaktighet i arbetet. Varje år delar vi in alla anställda i grupper med en lagledare. Grupperna ansvarar sedan för att handla julklappar till varsin familj. Vi stödjer totalt tolv familjer idag och det är fantastiskt kul att se engagemanget hos vår personal. Vi har till och med anställda som skänker pengar ur egen ficka för att kunna bidra ytterligare till familjerna. Detta projekt leder verkligen till eftertanke hos oss alla och tacksamhet för det vi har.

Varför tycker ni det är viktigt med socialt CSR-arbete?

-Det är viktigt ur flera perspektiv. Vi anser att näringslivet har en stor roll och kan stötta samhället på flera sätt i de problem som finns, arbetsgivare behöver hjälpas åt och ta ett större ansvar för människorna i vår stad.  Utöver vårt samarbete med er är vi medlemmar i CSR Väst för att kunna vara föregångare i vår bransch, där träffar vi andra företag i regionen och kan inspireras av varandra. Vi håller dessutom på att utveckla ett samarbete med Göteborg stad, där vi i samverkan kan hjälpa nyanlända ut i praktik.

-Vi har den senaste tiden märkt en effekt av vårt CSR-arbete där potentiella kandidater söker sig till oss på grund av vårt sociala ansvarstagande. Det är häftigt och stärker dessutom vårt employer brand! Att vi har anställda som vill och är intresserade av hållbarhetsfrågor gör att vi har goda värderingar att bygga vår verksamhet runt. Vi har brist på arbetskraft i vår bransch, att ha ett bra och levande hållbarhetsarbete tror vi är en av nycklarna till att attrahera rätt kompetens i framtiden!