Nu kör vi hem matkassar till göteborgare i utsatthet - Göteborgs stadsmission

Nu kör vi hem matkassar till göteborgare i utsatthet

27 mars, 2020 • Ämne: Nyheter

Alla behöver ett riktigt mål mat, oavsett sjukdomstillstånd eller ekonomi. För den som inte har råd och samtidigt inte kan eller bör lämna hemmet på grund av smittspridningen av Corona-viruset, blir läget akut. Därför börjar vi nu att leverera hem matkassar till besökare som inte längre kan komma till oss.

– Vi möter pensionärer i ekonomisk utsatthet, människor i hemlöshet och många i andra typer av ekonomisk och social utsatthet. För dem är det avgörande att kunna få en måltid för en billig peng, eller gratis om det inte finns några pengar. Genom att köra hem mat till dem som är gamla eller har underliggande sjukdomar ser vi till att ingen behöver gå hungrig, och ökar deras möjligheter att följa riktlinjerna om att stanna hemma. Det ger dem också chansen att fylla på skafferiet med ett litet lager, som de annars inte skulle haft möjlighet till, säger Johanna Azar, enhetschef på Göteborgs Stadsmission.

Matkassarna levereras till besökare som har anmält sitt intresse. Varje dag möter vi runt 200 gäster som lever i utsatta situationer, många av dem drabbas extra hårt av den kris vi nu befinner oss i. För den som är beroende av att få mat gratis blir det svårt att hålla sig isolerad. Genom att köra hem mat till dem vill vi bidra till att ingen ska behöva riskera sin hälsa för att slippa gå hungrig.

Men det finns även dem som inte kan isolera sig, som inte har en dörr att stänga om sig. För dem är det otroligt viktigt att ha en plats att gå till. Därför gör vi vårt yttersta för att fortsätta hålla öppet för dem som inte har någon annanstans att gå.

Vi genomför detta med hjälp av gåvor från er göteborgare och alla fantastiska volontärer som anmält sitt intresse. I kristider går vi samman, tack för det.

Vill du också bidra?

Swisha din gåva till 90 01 702

Vill ditt företag göra skillnad?

Läs mer om hur ni kan bidra här.