Fattigdom Archives - Göteborgs stadsmission
Mer

Ämne: Fattigdom

”Medborgerliga och mänskliga rättigheter ska gälla för alla”

7 april, 2021 • Ämne: Fattigdom

Jonas Lindholm är vägledare och berättar vad arbetet innebär och vilken stöd vägledarna kan erbjuda till dem som behöver hjälp.

Finns det verkligen fattiga?

11 december, 2020 • Ämne: Fattigdom

Vi möter mammor som hoppar över måltider så att barnen ska kunna äta. Särskilt dem med äldre barn som växer och äter mycket. Dessa mammor gör allt för sina barn, men väldigt lite för sig själva.

Vad är mensfadder?

5 mars, 2020 • Ämne: Fattigdom

”Ibland har jag mens i en tid där det inte finns mer pengar. Då får jag hitta på andra lösningar, som att använda trasor eller toalettpapper”

Ingen ska behöva vara hungrig

24 december, 2019 • Ämne: Fattigdom

Vi vill önska alla göteborgare och inte minst alla med ansvar inom det offentliga, näringslivet och civilsamhället, en riktigt god och vilsam julledighet. Ledigheten behövs för när vi drar igång våra verksamheter igen i januari måste alla på allvar kavla upp ärmarna.

Ekonomisk hjälp till barnfamiljer

16 september, 2019 • Ämne: Fattigdom

En 12-årig flicka berättade om hur andra skämtade om att hon var så fåfäng som hade gympaskor mitt i vintern. Men det berodde inte på fåfänga. Anledningen var att hon delar ett par vinterskor med sin syster. Hennes lärare hade också strängt sagt till henne att hon måste ha med sig regnkläder som de andra barnen. Nu står hon istället ensam under tak och tittar på när de andra leker.

För vissa barn är sommarlovet alldeles för långt

18 april, 2019 • Ämne: Fattigdom

Sommarlovet – ett pärlband av härliga dagar njuta av. Men inte för alla. I Göteborg finns många barn som växer upp i familjer präglade av fattigdom, missbruk och psykisk ohälsa. För dessa barn är sommarlovet en tuff tid. Stöd Göteborgs Stadsmissions sommarkollo där barn och föräldrar får en paus i en annars otrygg vardag. Din gåva ger barn i vår stad en tryggare sommar och härliga minnen att ta med sig tillbaka till skolan.

Varför vi har en julklappsbutik

20 december, 2018 • Ämne: Fattigdom

Stadsmissionen jobbar utifrån frågorna Vem är du och vad behöver du? Det är grunden till varför vi började med en julklappsbutik - för att människor ska få välja själva utifrån sitt specifika behov.