Nytt samarbete med Geely - Göteborgs stadsmission

Nytt samarbete med Geely

8 april, 2020 • Ämne: Nyheter
En stor del av det arbete vi gör med att möta behoven hos människor som lever i utsatthet och utanförskap möjliggörs av stöd från bland annat företag som investerar i lokal social hållbarhet.  Därför är vi idag glada att presentera vår nya samarbetspartner: fordonskoncernen Geely!

Geely kommer att stötta Göteborgs Stadsmission ekonomiskt, men utöver detta skänker även Geelys dotterbolag Cevt ansiktsmasker och handskar till vårt äldreboende och vår avgiftningsklinik. Geely och Göteborgs Stadsmission började föra samtal för något år sedan, då Tomas Carlström, marknads- och kommunikationschef på Göteborgs Stadsmission träffade Gang Wei, ansvarig för Geelys stora nybygge på Lindholmen.

– Gang berättade med sådan livlighet om Geelys arbete med sociala frågor i andra länder, och jag undrade varför de inte har gjort något här än. Det visade sig att föreställningen om Sverige som ett land utan fattigdom eller hemlöshet helt enkelt hade gjort att Geely inte hade reflekterat över behovet eller möjligheterna. När jag berättade om vårt arbete med de utsatta i Göteborg blev Gang märkbart engagerad och sa att vi måste hitta sätta att hjälpas åt. Och nu har det blivit verklighet, helt fantastiskt! Säger Tomas Carlström.

Geely ser samarbetet som en naturlig del i sin långsiktiga närvaro i Göteborg, som de ser som sin ”andra hemstad”. Med stödet kan Göteborgs Stadsmission fortsätta att arbeta med att möta människor som behöver hjälp med måltider, samtalsstöd eller kläder till sina barn. Samarbetet tecknas nu med Geelys svenska holdingbolag, Geely Sweden Holdings AB.

– Vi har ganska länge primärt haft fokus på att bygga upp vår organisation i Sverige, men nu vill vi verkligen visa att Göteborg och det samhälle vi verkar i, är viktigt för oss. Det är inte för inte som Göteborg inom koncernen kallas för vår andra hemstad – näst efter Hangzhou där vårt huvudkontor ligger. Vi tar vårt samhällsansvar på allvar, det ligger i Geelys företagskultur. Vi tittade på om det fanns några specifika satsningar i Göteborg som ligger i linje med Geelys hållbarhetsarbete globalt, och beslutade oss för att Göteborgs Stadsmission var rätt för oss, säger Hans Oscarsson , VD för Geely Sweden Holdings AB.

På Göteborgs Stadsmission arbetar vi med insatser för de mest utsatta i samhället. Vi bidrar med akut hjälp, så som servering och utdelning av mat, liksom förebyggande och stöttade insatser för långsiktiga förändringar. Vi driver även boenden med stöd och arbetar med att stötta människor till en egen försörjning genom arbetsintegration.