Ove - Göteborgs stadsmission

Ove

31 maj, 2021 • Ämne: Nyheter

Jag är en kille på 56 år som kommer ifrån ordnade förhållanden. Två barn, farfar till synes en helt vanlig person. Mina problem började för 8 år sedan då jag blev arbetslös och fick en ADHD diagnos i samma veva. Detta ledde till att jag började medicinera med elvanse och hamnade i missbruk med amfetamin. Det ena ledde till det andra och snart hade jag hittat ett umgänge som också levde utanför samhället.

Stödet på Stadsmissionen har betytt allt för mig. Utan stödet så hade situationen sett helt annorlunda ut. Jag tror aldrig att jag hade klarat mig ur missbruket utan någon form av hjälp. Förmodligen hade jag inte haft någon kontakt med min familj eller haft några hälsosamma relationer i mitt liv.

Det känns jättebra att personal på Stigberget har en sån stor förståelse för mina tidigare val och det har blivit väldigt mycket enklare att hålla sig drogfri när man bor på ett drogfritt boende. Prover och samtalsstöd är nog det som har hjälpt mig mest i min drogfria resa. Sen att få tiden att hitta en sysselsättning innan man flyttar vidare tror jag är jätteviktigt. Jag kommer snart att flytta till en referenslägenhet inom Stadsmissionen vilket också känns väldigt bra. Eftersom jag redan bodde inom Stadsmissionen så blev processen att få något eget mycket kortare än vad det hade varit annars. Jag kommer fortfarande ha viss stöd från personal men känner mig redo att försöka hålla mig drogfri nästan på egen hand.

Alla har sina problem som dom tampas med och alla som lever i den här världen har olika stor motivation till att vara drogfria. Men för min egen del som har varit säker på att jag vill leva ett drogfritt liv så har Stadsmissionen varit det bästa stället. Stadsmissionen ser ingen skillnad på människor och trots att man har gjort dumma val tidigare i livet så förtjänar alla en chans till. Nolltolerans mot droger är den enda boendeformen som skulle fungera för mig. Jag kan rekommendera Stadsmissionen till alla som behöver hjälp med att förändra sitt beteende. Man måste bara våga söka hjälp.

/ Ove, boende på Stigbergets boende