Påsklovskul för barn och deras föräldrar - Göteborgs stadsmission

Påsklovskul för barn och deras föräldrar

8 april, 2021 • Ämne: Nyheter

Nu är det påsklov för barnen i Göteborg. På Göteborgs Stadsmission är vi noga med att skapa aktiviteter för de barn vi möter i våra verksamheter. Emma Anderberg som är enhetschef för arbetet riktat mot familjer förklarar varför:

– Enligt Barnkonventionen så har alla barn har rätt till en meningsfull fritid. De barn vi möter lever ofta i en socioekonomisk utsatthet, med allt vad det innebär – knappa förhållande, trångboddhet, många som är ensamma och isolerade. Det finns inga förutsättningar att hitta på något på loven. Vi vill ge möjlighet till en sorts normalitet – att få vara som andra, att man ska få uppleva något roligt och annorlunda som bryter vardagen under lovet. Att alla barn kan få med sig minnen och kan berätta vad just de har gjort på lovet. Vi vill ge möjlighet att kanske få prova på något nytt, träffa nya kompisar och känna en gemenskap.

Under veckan ordnar personal, volontärer och deltagare ett flertal aktiviteter tillsammans. Några är digitala och några är fysiska träffar utomhus. Här är några av de aktiviteter vi erbjuder på påsklovet: digital frågesport för barn 7-11 år, påskäggsjakt i Tynnered och i Slottsskogen för yngre barn och deras föräldrar, digitalt påskpyssel för barn 7-11 år och uteträning för barn.

– Det här aktiviteterna betyder mycket både för barnen och föräldrarna. Att få vara med sin familj i en annan situation än den vanliga vardagen gör att man ser varandra på ett annat sätt, att få ha roligt tillsammans. Glädjen att få se sitt barn eller mamma skratta – den känslan kan de leva länge på. Att de får möjlighet att pausa sina svårigheter för en stund, gör att de fyller på med lite energi och får en stund av återhämtning, säger Emma Anderberg.

Bilderna är från en av påskäggsjakterna.