Restaurang Drottninggatan öppnar igen - Göteborgs stadsmission

Restaurang Drottninggatan öppnar igen

27 februari, 2019 • Ämne: Nyheter

Måndag 4 mars öppnar vår lunchrestaurang på Drottninggatan 33 igen!
Vi serverar en lunchbuffé som till 95 procent är tillagad av svinn. Flera företag skänker sitt matöverskott till oss, vilket vi förädlar i vår lunchrestaurang.

Under 2019 kommer vi att utveckla och optimera restaurangen bland annat för att kunna ta emot fler gäster. Detta arbete gör vi tillsammans med Preopenening.
– Stadsmissionen är en fantastisk organisation som vi vill stödja. Utsattheten i Göteborg är mycket påtaglig och Stadsmissionens engagemang behövs i staden. När vi fick frågan om att hjälpa till tvekade vi inte en sekund. Det här är något som vi kan och där vi kan göra stor nytta för att utveckla och hjälpa deras verksamhet framåt, säger Karl Grafström som är koncept- och verksamhetsutvecklare på Preopening, i en pressrelease om samarbetet.

Utvecklingen av lokalen kommer att ske under våren utan att störa för mycket av driften. Den fullskaliga verksamheten beräknas vara klar efter sommaren. Därmed kommer gästerna kunna följa förändringsarbetet.
– Det är fantastiskt roligt att vi nu öppnar vår restaurang igen. Vi är ett inspirerat gäng som längtar efter att få skapa kreativa luncher utifrån vårt koncept kring matsvinn och vill att alla kunder, gamla som nya, ska känna sig varmt välkomna, säger Rebecca Kedborn, enhetschef för Stadsmissionens kök och matcentral.

Lunchen serveras vardagar kl 11.30-14.00. Buffé (alltid vegetarisk alternativ) inklusive kaffe: 100 kr