RSM bjöd Stadsmissionens gäster på konsert - Göteborgs stadsmission

RSM bjöd Stadsmissionens gäster på konsert

4 december, 2018 • Ämne: Nyheter

I höst bjöd företaget RSM bland andra Stadsmissionens besökare på en konsert i Oscar Fredriks kyrka. Tim Jacobsson, integration manager på RSM, berättar mer.

Vad är ni för företag och vad sysslar ni med? Kort presentation.
RSM är en revisionsbyrå som erbjuder tjänster inom revision, redovisning och rådgivning. Vi är ett 100-tal medarbetare och det som skiljer oss ifrån konkurrenterna är att vi har hög tillgänglighet, en kontinuitet i bemanningen och en stor arbetsglädje. Det ska vara roligt att både jobba hos oss och med oss. Våra kunder, som framförallt är ägarledda bolag, uppskattar den personliga relationen då det gör att vi förstår kundens behov och förenklar deras vardag.
Vi är en del av det internationella revisionsnätverket RSM International som idag finns i 120 länder med fler än 43 000 medarbetare. I Sverige har vi under året passerat 100 medarbetare, vilka återfinns på fyra orter; Göteborg, Norrtälje, Stockholm samt Umeå.

Ni har drivit igenom ett specifikt projekt för att stödja Stadsmissionen arbete. Hur fick ni den idén?
Allting började med Musikhjälpen förra året. Vi har varje år valt att skänka en viss summa pengar till organisationer valda av våra medarbetare. Under förra året kom en av våra medarbetare med förslaget att vi skulle delta i Musikhjälpen. Under Musikhjälpen räknade vi dagligen våra steg och skänkte pengar i förhållande till hur många steg samtliga inom RSM Sverige tog. Vi beslutade även att vi skulle försöka buda hem något då pengarna gick till välgörande ändamål. Förslaget föll på en konsert med Uno Svenningsson, som vi sedermera vann budgivning för.
Efter avslutad budgivning kom ytterligare en av våra medarbetare med en idé. Varför inte fortsätta vårt välgörenhetsarbete och se över möjligheten att anordna konserten i en kyrka för hemlösa. Denna idén såg samtliga av våra medarbetare som mycket bra, och planeringsfasen inleddes. I ett väldigt tidigt skede av planeringsfasen kom idéerna om att bjuda Stadsmissionens gäster på mat innan konserten samt att vi skulle bjuda in kunder och anhöriga till konserten. Anledningen till det senare var att försöka samla in ännu mer pengar till organisationer som försöker motverka hemlös- och utsatthet. Med denna idé tog vi ytterligare ett steg och beslöt oss även för att bjuda in allmänheten till konserten.
Efter en intensiv planering och ett lyckat samarbete med Stadsmissionen, Oscar Fredriks församling samt The Hatch, lyckades vi tillsammans komma i mål med hela välgörenhetseventet. En dag som började på ett fantastiskt sätt, en starkt skinande sol på en klarblå himmel, fortsatte med att The Hatch stod utanför Oscar Fredriks Kyrka med sin food truck och serverade väldigt goda burgare. Under den drygt 1,5 timmes långa lunchen fick vi se Stadsmissionens gäster och RSM:s medarbetare berätta för varandra om sin livshistoria, vilket renderade i många rörande stunder. Efter lunchen öppnade vi upp dörrarna till Oscar Fredriks Kyrka och kyrkan började sakta men säkert fyllas av Stadsmissionens gäster, allmänheten, RSM, våra kunder samt våra anhöriga. Klockan 13:30 hade över 500 stycken tagit plats i Oscar Fredriks Kyrka när församlingsherde Eva Lardner Björklund hälsade samtliga välkomna. Efter att Daniel Ljungberg på RSM, tackat alla för de gåvor de skänkt och för att de kommit till konserten räcktes en check över till Stadsmissionens Anette Tingets på cirka 50 000 kr. Åsa Vilu från Stadsmissionen följde därefter upp och berättade om Stadsmissionens arbete och hur situationen ser ut idag.
Avslutningen av hela detta välgörenhetsevent var just konserten med Uno Svenningsson. Under cirka 50 minuter bjöds publiken på en magisk och rörande stämning som är svår att efterskapa någon annanstans än i en kyrka som Oscar Fredriks Kyrka.

Vad var det som gjorde att ni valde att stödja just Stadsmissionen?
I vår bransch handlar mycket om tid och att vi ska debitera så mycket tid som möjligt. Vi får sällan tid att stanna upp och reflektera kring hur vi kan ta hand om varandra på ett bra sätt. Vi vill gärna bli bättre på det. Vi tror helt enkelt på att goda gärningar skapar goda människor, och relationer är något som är väldigt viktigt för oss. Vår vilja att försöka hjälpa personer som tyvärr inte har det lika bra ställt som många andra gjorde det självklart att vilja stödja Stadsmissionen i deras fantastiska arbete! Vårt nätverk har något som heter RSM World Day. Då ska alla i organisationen över hela världen ägna en hel dag åt att göra skillnad i samhället. Vår dag spenderade vi genom att anordna lunchen och konserten för Stadsmissionens gäster. Vi är 43 000 medarbetare över hela världen, vilket innebär att det blir många timmar vi ägnar åt välgörande arbete under RSM World Day.

Hur upplevde ni att resultatet blev?
Vi hade två mål med hela vårt välgörenhetsevent. Dels var det att få så många som möjligt av stadsmissionens gäster att komma till lunchen och konserten, och dels var det att samla in 30 000 kronor till Stadsmissionen. Dessa mål överträffades med råge då det blev över 100 stycken av Stadsmissionens gäster som fick lunch samt deltog under konserten. Dessutom blev det totalt över 500 stycken som befann sig i kyrkan under konserten med Uno Svenningsson, vilket bidrog till över 50 000 kronor i insamlade pengar till Stadsmissionen.
För detta resultat har vi många att tacka. Framförallt samtliga som deltog och bidrog med sina generösa gåvor, men även Göteborgs Stadsmission och Svenska Kyrkan i form av Oscar Fredriks Församling. Vi får inte heller glömma The Hatch som bidrog med en fantastisk insats vid lunchen.