Sara Day: volontär från Volvo Penta - Göteborgs stadsmission

Sara Day: volontär från Volvo Penta

20 oktober, 2020 • Ämne: Nyheter

Jag har länge tänkt att jag vill volontärarbeta och när jag blev 100% permitterad från Volvo Penta så blev det läge. Jag och mina kollegor blev uppmuntrade från Volvo Group att söka volontäruppdrag under permitteringen, och via en kollega hittade jag till Göteborgs Stadsmission.

Jag kom in i början av april och har sedan dess jobbat två-tre gånger i veckan. Det har varit väldigt berikande på många sätt. Behoven är stora och hjälpen behövs verkligen. Det kommer många människor varje dag till S:t Johanneskyrkan, verksamheten där jag bland annat serverat frukost under mina pass. Jag blev förvånad över hur stor representation det är bland besökarna och hur många det är som söker sig hit. För mig blev det tydligt hur osynlig den här gruppen är i vårt samhälle. Och hur viktigt det är med helheten som finns i den här verksamheten. Det handlar inte bara om att äta sig mätt, men måltiden kan vara en väg in som gör att man sedan kommer tillbaka för ytterligare stöd och gemenskap.

Nu när jag vi har gått tillbaka till jobbet går jag fortfarande in och gör kvällspass här på Stadsmissionen.”

/Sara Day, volontär som vanligtvis jobbar på Volvo Penta

Ett stort tack till dig Sara! Och ett stort tack till Volvo Penta, som liksom många andra företag tvingas ställa in årets julbord – men som istället skänker en julgåva till vårt arbete!

Vill ditt företag också skänka en julgåva?
Läs mer här!